Kontakta oss

Storsatsning på laddstolpar

Publicerat

Vi gör en stor satsning på fler publika laddstolpar. Nu i april startas 22 nya laddstolpar med totalt 44 laddplatser runt om i kommunen.

Elbilsmarknaden har vuxit kraftigt de senaste åren, förra året utgjorde elbilar en tredjedel av alla nya bilar. Det ökade intresset för fossilfria resor skapar ett behov av en ny infrastruktur.

”Det här är en viktig satsning för att vi ska fortsätta vara en attraktiv kommun både som turistdestination och för alla som bor här. Det känns fint att vi är igång redan nu när delårsboende öppnar sina stugor i påsk”, säger Anders Magnusson, tillväxtchef.

Flera privata aktörer gör nu också stora investeringar i snabbladdare i Borgholms kommun. Vilket efterfrågas av de som snabbt vill ta sig vidare till resmålet.
”Våra destinationsladdare kompletterar snabbladdarna. Både besökare och bofasta kan ladda sin bil vid utflykter till någon av våra fina hamnar, under shoppingturen, restaurangbesöket eller medan man är på jobbet”, säger Lars-Gunnar Fagerberg, teknisk chef.

I Borgholm, Köpingsvik, Löttorp och Böda kommer flera snabbladdare installeras, vissa av dem redan till sommaren. Sedan tidigare finns den möjligheten på Böda Sand.
I Köpingsvik ska en elbilsmack stå klar redan i maj och ICA Nära Böda ska erbjuda snabbladdning innan sommaren. Även OKQ8 i Borgholm beräknar att ha sina snabbladdare igång i sommar och i Borgholm planeras även för anläggningar bakom Malkars och på handelsområdet Triangeln. I Löttorp ska Högbystoppet erbjuda snabbladdning.

Det finns många olika aktörer som har laddstolpar i Borgholm och på norra Öland. Borgholms kommun samarbetar med Bravida Charge.

Ladda ned Bravida Charge appen via App Store eller Google Play.

Här hittar du våra laddstolpar från norr till söder:

  • Byxelkroks hamn, fyra destinationsladdare (åtta laddplatser)
  • Böda hamn, tre destinationsladdare (sex laddplatser).
  • Löttorp: Centrumhuset, en destinationsladdare (två laddplatser) och Åkerbohemmet, en destinationsladdare (två laddplatser).
  • Sandvik hamn, tre destinationsladdare (sex laddplatser)
  • Köpingsvik, Tingsgatan 2, en destinationsladdare (två laddplatser).
  • Borgholm, bakom kyrkan, sex destinationsladdare (tolv laddplatser)
  • Torget, Borgholm, två destinationsladdare (fyra laddplatser)
  • Borgholms hamn, en snabbladdare och en destinationsladdare med två laddplatser.
  • Borgholms slott, en destinationsladdare (två laddplatser).
  • Inom kort öppnar vi även för elbilsladdning i Kårehamn och Stora Rör.

Här hittar du fler offentliga laddstolpar

Rälla Sport och fritid, Ekerum Resort, Kackelstugan, ICA i Borgholm, Klinta Camping, Lundegård camping, Evas kropppkakor, ICA Nära Trossen, Böda Sand samt Naturum vid Trollskogen.

Här finns laddplatser

För att hitta publika laddplatser i Borgholms kommun kan du söka på de här webbplatserna:

Webbplatsen ChargeFinder

Webbplatsen Uppladdning.nu

Skip to content