Kontakta oss

Välkomna på lantbruksvernissage i Stadshuset

Publicerat

Tid och plats: Fredag den 16 februari klockan 10-12 i tingssalen Stadshuset. 

Lantbruksdagen har blivit en årlig tradition i Borgholms kommun, i mer än 15 år har lantbrukare tagit emot våra elever i årskurs 7. Lantbruket är en av de största näringarna i vår kommun och syftet med den här dagen är att elever ska få uppleva och se vilka arbetsuppgifter som finns på en gård och få en känsla för hur mat produceras.

”De gröna näringarna och våra ungdomar i samarbete är otroligt viktigt för oss i Borgholms kommun, därför hoppas vi att många ska uppmärksamma vernissagen och det här fina samarbetet i samband med vernissagen.”, säger Ulrika Melin Wahlin, näringslivs och landsbygdsstrateg.

Slottsskolans och Åkerboskolans sjuor var i höstas på Istad lanbruk, Trosnäs mjölk, Föra gård och Arbelunda Sörgård.

”Det är jätteroligt att ta emot eleverna på gården. Det är otroligt viktigt för vår näring att länka ihop med skolan, eleverna är våra framtida anställda. Det är viktigt för alla näringar att ha samarbete med skolan”, säger Kerstin Persson på Arbelunda Sörgård.

Nu bjuder eleverna in till en vernissage där de berättar om sina besök på lantbruken. Lantbruksdagen och vernissagen är en del i kommunens satsning på samarbete mellan skolan och näringslivet. Lantbrukarna har gett eleverna en utmaning som de själva står inför dagligen, hur man ska hantera vattenförsörjningen. Klasserna har efter lantbruksdagen jobbat på sina fysiklektioner med modeller kring vattenförsörjning. På sina bildlektioner har de jobbat med serier som handlar om upplevelserna på gårdarna och på svensklektionerna har de skrivit dikter och texter.

”Det här samarbetet betyder mycket för skolan och våra elever och vi är väldigt tacksamma till de gårdar som tar emot oss varje år. Det här är en del av skolans arbete med att presentera olika yrken och möjliga framtidval”, säger Johanna Ekstrand, studie- och yrkesvägledare.

Alla är välkomna till vernissagen.

Skip to content