Kontakta oss

Äldre med hemtjänst bjuds på restaurangmat

Publicerat

Borgholms kommun kommer bjuda hemtjänsttagare på fem luncher från året runt-öppna restauranger i hela kommunen. Lokala restauranger ska tillaga luncherna och lokala transportföretag anlitas också för att leverera maten.

Borgholms kommun har omkring 300 hemtjänsttagare och alla, även de som inte har insats med matlagning, kommer att erbjudas restaurangmat i fem dagar under vecka sju.

Kommunstyrelsen tog det här beslutet idag tisdag, 25 januari, och har avsatt 200 000 kronor för satsningen.

Borgholms kommun vill ge våra äldre extra omsorg och guldkant. På det här sättet stöttar vi även den lokala restaurangnäringen som har det knackigt på grund av pandemin. De drabbas extra hårt nu då många arbetar hemifrån. Även transportföretag gynnas. Samtidigt vill vi avlasta våra medarbetare inom hemtjänsten – som på grund av pandemin har ett ansträngt läge och gör stora insatser – som istället för matlagning kan satsa på sociala aktiviteter för våra hemtjänsttagare.

Hanteringen av den här satsningen när det gäller bland annat kontakt med restauranger och transportföretag kommer att ske centralt från kommunledningskontoret. Våra hemtjänsttagare kommer att få välja på mat mellan restauranger i sin kommundel.  Den här satsningen gjordes även våren 2020 och var uppskattad.

”Det är oerhört glädjande att nu göra den här satsningen igen och vi hoppas att den här gesten ska uppskattas av restaurangnäringen, våra transportföretag och våra äldre”, säger Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande.

Skip to content