Kontakta oss

Alla unga som sökte fick sommarjobb

Publicerat

Alla ungdomar som sökt feriejobb hos Borgholms kommun i sommar har erbjudits en tjänst.

”Vi är stolta och glada att kunna göra den här satsningen på våra unga. Att få sitt första jobb är en viktig förutsättning för att komma in på arbetsmarknaden”, säger Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande.

I år har 53 skolungdomar mellan 15 och 17 år sommarjobbat på Borgholms kommun. Jobben har varit på bland annat på Borgholms slott, Ölands museum Himmelsberga, äldreomsorgen, barnomsorgen och i våra hamnar.

”Vi är mycket glada att kunna erbjuda alla som sökt jobb hos oss i sommar en tjänst. Vi är också tacksamma till alla i våra verksamheter som tagit emot ungdomarna och gett dem en bra inblick i arbetslivet”, säger Per-Martin Boklund, enhetschef på socialförvaltningen och fortsätter:

”Ungdomarna har gjort jättefina insatser, varit en del av den kommunala servicen och bland annat hjälpt till med att hålla rent och fint i våra parker och hamnar”.

Sedan 2021 garanterar Borgholms kommun sommarjobb, så kallat feriearbete till alla ungdomar mellan 15-17 år som är skrivna i kommunen.

”Det här är en viktig satsning på våra ungdomar. Vi vill att alla unga ska ha möjlighet till ett feriejobb, för många är sommarjobbet det första riktiga jobbet och en värdefull erfarenhet inför det framtida yrkeslivet. Man får en bild av hur en arbetsplats fungerar, skaffar sig erfarenheter, nya kontakter och en merit på sitt CV. Alla har inte kontakter och samma möjlighet till sommarjobb.” säger Ilko Corkovic och fortsätter:

”Vi hoppas att jobbet ska ge en kick och motivation för fortsatta studier men också att de vill komma tillbaka till oss. En del i satsningen är att visa att Borgholms kommun kan vara en potentiell arbetsgivare i framtiden och vilka jobbmöjligheter det finns här på norra Öland”.

Förutom satsningen på sommarjobb har vi i sommar erbjudit sommarkortet så ungdomarna kan ta sig till jobbet eller andra aktiviteter.

Skip to content