Kontakta oss

Borgholm är årets klättrare i Svenskt näringslivs ranking

Publicerat

Svenskt Näringsliv har släppt sin årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Borgholms kommun förbättrar sig med 66 placeringar och är årets kommunklättrare i Kalmar län.

”Det är oerhört glädjande att vi för andra året i rad klättrar i rankingen av näringslivsklimatet. Vi har jobbat stenhårt för att förbättra företagsklimatet och villkoren för våra företagare.  Idag firar vi men resultatet är en färskvara,  imorgon fortsätter hårt arbete tillsammans med näringslivsrådet och näringslivet för att klättra ännu mer. Vi har högre ambitioner och hårt arbete återstår”, säger Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande och tillägger:

”Vi tackar och ger en stor eloge till vårt näringslivsråd som hjälp oss i arbetet med att förbättra företagsklimatet”.

113 företag i kommunen har svarat på enkäten och Borgholms kommun placerar sig på plats 136 bland Sveriges alla 290 kommuner och på en tredje plats i Kalmar län, efter Mönsterås och Torsås. Våra lokala företag har fått svara på  frågor om kommunen och betygsätta dem på en skala mellan 1-6. Borgholms kommun ökar mest när det gäller ”kommunpolitikers attityder”, ”dialogen med kommunens beslutsfattare” och ”upphandling”.

”Stort tack till alla medarbetare som bidrar till vår framgång. Alla är viktiga. Nu ska vi fortsätta jobba med att stärka vår kommunikation med företagen. Vi ska bli ännu bättre på att bemöta alla på ett serviceinriktat sätt. Vi är glada men inte nöjda. Nu siktar vi vidare mot topp 50”, säger Anders Magnusson, tillväxtchef.

Borgholms kommun satsar stort på företagsklimatet. Sedan 2019 satsar vi bland annat på att kontakta alla kommunens företag för att skapa en bra dialog och fånga upp synpunkter från våra företagare så att vi kan förbättra vår service och underlätta för företagande. Parallellt pågår även en satsning där politiker och tjänstemän besöker 200 företag i kommunen. Syftet är att skapa möjligheter till en bra dialog och goda kontakter mellan kommun och näringsliv, vilket underlättar det fortsatta arbetet med att utveckla vår kommun, tillsammans.

Bilden: Anders Magnusson, tillväxtchef.

 

Skip to content