Kontakta oss

Borgholms kommun i topp i Lärarförbundets ranking

Publicerat 17 november 2021

Borgholms kommun hamnar på andra plats i länet när Lärarförbundet rankar Sveriges bästa skolkommun.

När Lärarförbundet vägt samman en rad olika kriterier placerar sig Borgholms kommun på en andra plats i länet och på 30:e plats bland landets 290 kommuner i 2021 års Bästa skolkommun. Mönsterås kommun lägger sig bäst i länet.

”Vi är oerhört glada och stolta. Lärarförbundets ranking visar på lysande prestationer från våra elever och personal. Framförallt när det gäller meritvärden och andel godkända elever, där ligger vi i den absoluta toppen”, säger Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande.

Undersökningen bygger på en jämförelse av tio kriterier. Borgholm tillhör landets bästa kommuner när det kommer till andelen godkända elever. Även elevernas meritvärden i årskurs 9 och resurser till undervisning är några av kommunens styrkor.

”Det är mycket glädjande. Ett fantastiskt lyft och vi kan konstatera att gediget arbete på alla nivåer i verksamheten ger resultat. Borgholms kommun satsar och prioriterar skolans område i budget och även det bidrar till det fina resultatet”, säger Benny Wennberg, ordförande i utbildningsnämnden.

Det är 20:e året i rad som Lärarförbundet rankar kommunerna och vi klättrar från plats 161 ifjol till plats 30 i landet.

”Borgholm tillhör landets bästa kommuner när det kommer till andelen godkända elever. Även elevernas meritvärden i årskurs 9 och resurstilldelningen är styrkor i undersökningen. Undersökningen visar inte hela bilden av skolverksamheterna i landet men är mycket positiv för oss. Jag vill skicka ett stort tack till våra medarbetare som gör detta möjligt”, säger utbildningschef Roland Hybelius.

Hoppa till innehåll