Kontakta oss

Borgholms kommun stöttar lantbruksnäringen

Publicerat

Alla gruppledare för partierna i kommunfullmäktige har kommit överens om att kommunen ska stötta lantbruksnäringen genom att bjuda på tillsynsavgiften för i år. Tillsynen kommer att göras men kommunen kompenserar för avgiften. Det handlar om 800 000 kronor för både den fasta och rörliga delen av avgiften.
”Det här är en symbolisk åtgärd i en svår situation för att hjälpa en näring som drabbats hårt. Det är oerhört viktigt att lantbrukarna inte känner sig ensamma i en sådan kris”, säger kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic och fortsätter:
”Vi vill också uppmana alla våra invånare att handla lokalt och lite mer för att hjälpa en av de viktigaste näringarna i vår kommun. Går det bra för våra företag går det bra för kommunen. Det är ett oerhört viktigt förhållande”.
Vi har tidigare under pandemin stöttat restaurangnäringen och handeln och nu ser vi behov att stötta jordbruket som drabbats hårt av olika ökade kostnader. Våra lantbrukare har under en längre tid haft det tufft i och med kraftigt höjda priser på diesel, kraftfoder, energi och konstgödsel. Kriget i Ukraina har gjort att läget förvärrats.

Skip to content