Kontakta oss

Dataintrång – angriparen har kommit åt känsliga uppgifter

Publicerat

Analysen av dataintrånget indikerar att all data från våra system, inklusive känsliga personuppgifter, kan vara röjd. På grund av detta gjordes en anmälan till IMY, Integritetsskyddsmyndigheten, igår kväll.

Måndag 12 december klockan 20 upptäcktes ett dataintrång hos Borgholms och Mörbylånga kommuner. Data har olagligen kopierats. Kommunernas gemensamma IT-avdelning kopplade omedelbart från internet, för att minimera eventuell skada och stoppa intrånget.

Ett företag är anlitat för att tillsammans med IT-avdelningen analysera vad som har skett, när intrånget skedde och vilken data som har kopierats ur våra system. Vi vet fortfarande inte vem eller vilka som ligger bakom intrånget.

Igår kväll gjorde kommunerna och deras bolag anmälningar till IMY. Vi kommer att informera om vilken typ av uppgifter som har läckt så fort vi vet.

”Vi arbetar intensivt med att gå igenom samtliga loggar. I helgen fortsätter arbetet med att återställa och rensa systemen. Vi arbetar på att ta reda på vilken data som har kopierats för att då kunna hantera effekterna”, säger IT-chef Niklas Palmqvist.

Orosanmälningar görs via servicecenter: 0485 – 880 00. Du blir kopplad till rätt funktion. Efter kontorstid når du socialjouren på telefon 020 – 45 39 00

Skip to content