Kontakta oss

Drop-in vigsel på Borgholms slott

Publicerat

Som ett bidrag till evenemanget Öland Spirar och alla giftaslystna par, erbjuder Borgholms kommun och Svenska Kyrkan möjlighet till drop-in vigsel lördag 11 maj på Borgholms Slott, klockan 12-14.

Det är möjligt att välja mellan att viga sig borgerligt eller kyrkligt under dagen.

– Det finns präst och en ”pop-up-pastorsexpedition” på Borgholms Slott under dagen. Vi finns tillgängliga för samtal och kyrklig vigsel, säger kommunikatören Anna Fendin Ahlström, från Norra Ölands pastorat. Hon påminner också om att giltig hindersprövning måste tas med i pappersform, för att kunna genomföra den kyrkliga vigseln.

För den borgerliga vigseln finns vigselförrättare också på plats och ni bokar vigseln i vår e-tjänst. Där bifogar ni hindersprövning och vigselbevis. Till er dag behöver ni bara ta med legitimation – resten ordnar vi!

Ansökan om hindersprövning och vigselintyg får ni via Skatteverkets hemsida.

Den vackra miljön på Borgholms Slott är perfekt för er ceremoni. Brudpar och eventuella vittnen går in gratis på slottet, medan bröllopsgäster betalar inträde. Har ni inga vittnen med er så ordnar vi det, jag kommer själv vara med som vittne, säger slottschef Tommy Josefsson.

Vigselförrättare som tackat ja är Ilko Corkovic, Lenamarie Wikström, Marie-Helen Ståhl och Sofia Laneborg. 2023 gifte sig 15 par på vår drop-in vigsel under Öland spirar.

 

Skip to content