Kontakta oss

Eva Forssell är ny bibliotekschef

Publicerat

Eva Forssell har tillträtt på tjänsten som bibliotekschef, efter att ha varit tillförordnad en tid.

”Det känns jätteroligt. Jag har kompetenta, kloka och roliga kollegor och tillsammans skapar vi nu det framtida Borgholms bibliotek.”, säger Eva Forssell.

Biblioteken i Borgholms kommun är idag på väg in i en era av högre tillgänglighet med generösa öppettider, som införandet av meröppet innebär.

”Men med meröppet-konceptet försvinner inte den personliga servicen, något vi på biblioteket är väldigt stolta och måna om”, säger Eva och fortsätter: ”Det är istället lite som att både få ha kvar och äta kakan!”

Full fart på biblioteken

Med en blick in i framtiden är det mycket, utöver meröppet, som är på gång.

”Under pandemin har mycket av verksamheten varit vilande, men nu är det väldigt roligt att få öppna upp och möta våra besökare igen, som alla känns extra glada över att få ta del av litteratur, kultur och möten. Vår programverksamhet kommer också få en större plats i vår verksamhet under 2022, i samarbete med bland annat Kulturskolan.”

IT-hjälpen är också igång igen. Digitaliseringsbiten är en stor fråga, och har varit under lång tid. ”Biblioteken är ju en naturlig pusselbit i arbetet med att minska det digitala glappet. I vår kommun finns många äldre, som kan behöva lite extra stöd med de digitala tjänsterna. Det är viktigt att inte hamna utanför, både för att kunna utföra det som krävs för att vara en samhällsmedborgare idag (använda bank id, deklarera, köpa en tågbiljett, ladda ner parkeringsapp) och för att kunna ta del av det kulturella utbudet (låna böcker, se streamade föreställningar) och inte minst använda sociala medier; för att kunna kommunicera och integrera med vänner, familj och barnbarn. Digitaliseringsarbetet har en stor utvecklingspotential, där vi inom kommunen kan samarbeta för att skapa mest nytta för våra invånare. Sist men inte minst arbetar vi med en ny hemsida, som även den kommer bli mer tillgänglig och lättnavigerad”.

Eva Forssell är utbildad bibliotekarie och har arbetet på Borgholms bibliotek sedan 2017. Hon bor på östra sidan med man och tre barn.

Skip to content