Kontakta oss

Första spadtaget för nya äldreboendet i Borgholm

Publicerat

Den 7 september är det officiell byggstart för kommunens nya äldreboende med 80 lägenheter. Med och tar det första spadtaget är Anna Hasselbom Trofast socialchef, Maria Svanborg äldreomsorgschef, personal och omsorgstagare, Ilko Corkovic kommunstyrelsens ordförande i Borgholm, Jens Odevall kommunchef, Bengt Westin BJC Group, Johan Warfvinge VD Wellbo, Magnus Persson VD Multibygg.

Projektet är ett samarbete mellan Borgholms kommun och BJC Group, Wellbo och totalentreprenören Multibygg, Kalmar.

– Det är med stor glädje vi nu kan ta det första spadtaget för det nya anpassade äldreboendet för våra äldre. När boendet så småningom tas i bruk blir det ett modernt boende med hög kvalitet och med bra boendemiljö för våra omsorgstagare och arbetsmiljömässigt för vår personal som kommer att arbeta här, säger Ilko Corkovic.

– Det känns fantastiskt roligt att efter lång väntan nu äntligen kan komma i gång med byggandet av äldreboendet. Boendet kommer att byggas i området Ekbacka i Borgholm på fastigheten Borgholm 11:68. Utöver en nytt modernt boende har vi även lagt stor fokus på utemiljön som anläggs och som ligger i direkt anslutning till den fina parken som tillför ett mervärde för de äldre i deras nära boendemiljö, fortsätter Johan Warfvinge.

Det nya boendet kommer att bestå av 80 lägenheter anpassade för äldre. Förutom den egna lägenheten finns det gemensamma ytor där den boende kan umgås, äta, delta i olika aktiviteter och vistas ute i direkt anslutning till boendet.

Satsning på utomhusmiljön

Utomhus planeras för en rofylld trädgård med en skyddad innergård och en aktiv trädgård – Utemiljön är särskilt anpassad för äldre personer och med möjlighet att stimulera olika sinnen  samt att kunna aktivera sig med hjälp av den miljön som byggs upp och som inbjuder till rörelse för äldre som önskar.

BJC Group, Wellbo och Borgholms kommun har sedan 2020 samarbetat i ett gemensamt projekt som syftar till att ge det bästa förutsättningarna för att skapa och kunna bygga funktionella moderna bostäder för kommunens äldre. Äldreboendet beräknas vara färdigställt i slutet av februari 2024.

Varmt välkomna att delta under ceremonin och det första spadtaget!

Dag och tid: 7 september med start klockan 13.00
Plats: ”Ekbacka”, Tullgatan 38, Borgholm

Skip to content