Kontakta oss

Högt tryck i våra hamnar i sommar

Publicerat 15 september 2021

Högt tryck i våra hamnar i sommar  ”Jag har inte sett så mycket folk i våra hamnar sedan jag började som hamnchef 2007”, säger Hans Johannesson.

Ny statistik över antalet husbilar och båtar i kommunens hamnar visar på besöksrekord i nästan alla våra hamnar. I Sandvik hann servicebyggnaden och omklädningsrummen renoveras precis innan besökstoppen som började redan vid midsommar.

”Det har varit en kalassommar och bra med både båtar och husbilar. Vi får mycket positiva kommentarer på de renoveringar som gjorts och förstås om att Sandvik är en pärla där man har tillgång till allt från restauranger till butik och glasservering”, säger Mikael Morenius, hamnkapten i Sandvik.

Hamnchef Hans Johannesson riktar en stor eloge till alla som arbetat i hamnarna i sommar.

”Det har varit ett oerhört högt besökstryck och vi fick ta in extrapersonal för att hålla rent och snyggt och hamnarna igång. Förutom husbilar och båtar har vi även haft många som kommit med personbil och cykel. Det är fantastiskt roligt”, säger Hans Johannesson.

En annan nyhet i våra hamnar i sommar var den nya badbryggan i Byxelkrok. I Djupvik har vi ökat ut med fler soptunnor och cykelställ. I Köpingsvik förbättrade vi hundbadet och lade ut bojar i hela Köpingbukten för att förhindra båttrafik bland badande. Nu inför hösten ska simskolebryggan vid Sjöstugan bytas ut mot en fast året runt-brygga.

Hoppa till innehåll