Kontakta oss

Idag är det hemtjänstens dag! Det vill vi uppmärksamma!

Publicerat

Idag, 27 januari, är det hemtjänstens dag. I Borgholms kommun arbetar 200 personer inom hemtjänsten och under sommaren upp till 100 semestervikarier.

Arbetet beskrivs av många som jobbar inom hemtjänsten som fritt och omväxlande. Här får man verkligen göra skillnad och sätta guldkant på en annan människas vardag.

Förra året satsades stort på att ge hemtjänstpersonal utbildning i matlagning. Detta för att ge personalen bättre förutsättningar att laga näringsriktig och god mat till omsorgstagarna. Utbildningen genomfördes på Ölands utbildningscenter och hittills har 20 av hemtjänstens personal gått utbildningen. Sulaiman visar på bilden stolt upp sitt diplom!

”Att uppleva dofter, ljud och pratet i köket när ”riktig mat” tillagas väcker både minnen och aptit hos våra omsorgstagare. Det är en uppskattad satsning, där man ges större möjlighet att välja sina favoriträtter och överlag blir mer delaktig. Personalen har upplevt det som positivt att få mer kunskap om både näringslära och tillagning” säger äldreomsorgschef Maria Svanborg.

 

Skip to content