Kontakta oss

Klass fem på Åkerboskolan fick testa på att vara mästerkockar

Publicerat

Vi har tidigare berättat om vår nya satsning på samarbete mellan skolan och näringslivet, SKAL. Åkerboskolan och ICA Nära Löttorpshallen har som test-piloter gått in i ett SKAL-samarbete i tre veckor under vårterminen. I torsdags överraskade personal från Löttorpshallen eleverna med en tävling med samma upplägg som TV4:s ”Sveriges Mästerkock”. Löttorpshallen hade med sig hemliga matkassar och eleverna delades in i sex kök som skulle tillaga en varsin spännande rätt. Alla fick en bedömning och tävlingen var mycket uppskattad av eleverna.

Vår satsning SKAL ska främja elevernas motivation, lärande, kreativitet och de lär känna sina styrkor. Grunden i satsningen är också att eleverna genom möten med lokala företag ska inspireras för vidare studier och framtida yrkesval.

Arbetet tillsammans med ICA Nära Löttorpshallen har elevernas mentor kopplat samman med läroplanens konsumentkunskap och frågor kring hållbarhet. Eleverna har gjort egna affischer med budskap kring en hållbar livsstil. Affischerna sitter nu uppe på ICA Nära Löttorpshallen och eleverna får på det här sättet möjlighet att nå ut med sitt budskap till butikens kunder.

Skip to content