Kontakta oss

Lär dig om barn och unga på nätet

Publicerat
Är du vårdnadshavare, bonusförälder, yrkesverksam eller annan viktig vuxen som möter barn och unga? Vill du lära dig mer om hur barn och unga har det på nätet?

Du är välkommen att delta på en timmes föreläsning med kriminolog och författare Maria Dufva kring grooming, brott på nätet samt hur föräldrar och andra viktiga vuxna kan prata med barn om risker på nätet.

Under webbinariet svarar Maria på frågor i chatten.

Tid

Onsdagen 1 december klockan 17.00-18.00.

Därefter är webbinariet tillgängligt under perioden 2 -15 december 2021.

Digitalt webbinarium

Länk till sändning läggs ut på Länsstyrelsen Jönköpings kalender 1 december.

Länk till föreläsningen efter webbinariet läggs därefter ut torsdagen den 2 december.

Om Maria Dufva

Maria Dufva är kriminolog och författare. Hon jobbade länge med barn som utsatts för brott och begått brott. Under sina år som anställd på Stödcentrum för unga brottsutsatta skapade Maria ett starkt inre mantra: ”Att genom folkbildning rädda så många barn det går från alla typer av övergrepp, trakasserier, mobbning, hot och hat”. Med tiden har hon specialiserat sig på frågor kring barns och ungas liv på nätet. Hon är en flitig föreläsare för barn, unga föräldrar och skolpersonal med fokus på brottsförebyggande arbete.

Arrangörer

Länsstyrelserna i Halland, Blekinge, Kalmar, Jönköping och Kronobergs län. Arrangemanget är en del av kampanj- och aktivitetsveckan En vecka fri från våld som har sitt fokus på våldsförebyggande arbete.

Skip to content