Kontakta oss

Minnesord Per Lublin

Publicerat

Per Lublin, 77 år, har hastigt gått bort. Per Lublin har varit en engagerad politiker i Borgholms kommun i nästan 50 år. Per Lublin har bland annat lett Ölandspartiet samt varit ledamot i kommunstyrelsen, socialnämnden och fram till sin bortgång kommunfullmäktige, där han var ålderspresident. Per Lublin har också varit engagerad med sitt skrivande och både drivit en blogg och författat många inlägg till tidningen med sina synpunkter och åsikter om samhällsfrågor och kommunens utveckling. Per Lublin deltog även i föreningslivet och som historieberättare med fokus på Borgholm. Per Lublin var också en skicklig tecknare, och gjorde karikatyrer och snabba skisser av människor han mötte. Utöver detta har han även varit en uppskattad vigselförrättare.

”Per Lublin kommer att lämna ett tomrum i den politiska debatten. Ingen politiker har nu verkat i så många år och vi kommer att minnas hans engagemang och drivkraft”, säger Eva-Lena Israelsson, kommunfullmäktiges ordförande.

”Per Lublin var en känd profil i både Borgholms kommun och i landet” säger Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande. ”Per Lublin har med ett unikt engagemang vigt hela sitt liv åt politiken och åt vår kommun. Per Lublin var en duktig talare, som ofta med glimten i ögat deltog i alla debatter. Det är en stark röst, som nu har tystnat och han kommer att vara saknad.”

Per Lublin kommer alltid bli ihågkommen för sin personlighet och sin politiska livsgärning. Tankarna går till anhöriga, släkt och vänner. Vila i frid.

Skip to content