Kontakta oss

Nu är det dags att välja till gymnasiet

Publicerat

Du som ska söka till gymnasiet 2022, du vet väl att Kalmarsunds gymnasieförbund har flera skolor och ett stort utbud av olika program och inriktningar. Sista ansökningsdag är den 15 februari 2022.

”Det är ditt val – älska det du gör. Det är viktigt att man väljer något som man själv är intresserad av och helst brinner för”, säger Anna Sköld, projektansvarig för samverkan skola och arbetsliv.

Du gör ditt val genom att logga in på webbsidan Dexter. Inloggningskod har du fått från din grundskolas studie- och yrkesvägledare. I lugn och ro kan du som inloggad göra det val som passar dig bäst. Du kan sedan ändra, ta bort och lägga till val. När du anser att du är klar med ditt val bekräftar du och skriver ut din valblanketten samt skriver under den. När ansökan är underskriven lämnar du den till din studie- och yrkesvägledare som vidarebefordrar den till kansliet för gymnasieantagningen.

I mitten på april får du ett preliminärt besked på din ansökan via Dexter. Har du några frågor är du välkommen att kontakta din skolas studie- och yrkesvägledare.

Viktiga datum för ditt gymnasieval

  • 15 februari: Sista ansökningsdag
  • 6 april: Preliminärt antagningsbesked.
  • 15 maj: Sista dag att göra omval!  -Omvalsperiod:  25 april – 15 maj
  • 1 juli: Slutantagningen klar – besked på webben!

Lycka till med valet!

Läs mer på Kalmarsunds gymnasieförbunds hemsida

Skip to content