Kontakta oss

Nu startar arbetet med detaljplan för Lammet och grisen

Publicerat

Nu är det klart att arbetet med att ta fram en detaljplan för Lammet och grisen kan starta. Restaurang Lammet och grisen vill utveckla sin verksamhet med hotell och spa.

”Det är glädjande att Lammet och grisen vill göra den här satsningen i vår kommun och att de utredningar vi gjort visar att vi nu är redo att starta planarbetet”, säger Anders Magnusson, tillväxtchef.

Områdets förutsättningar gjorde att kommunen beslutade att låta genomföra naturvärdesinventeringar före en uppstart av planarbetet. Detta för att närområdet har betydande naturvärden som inte får påverkas negativt. I samråd med länsstyrelsen har flera naturvärdesinventeringar utförts. I och med att vi fått mer kunskap om området har planområdet och visionen minskats för att anpassas till omgivande naturvärden. Kvarstående mark att utreda i planarbetet som nu sätter igång är den mark som ligger i anslutning till restaurangen och parkeringen.

”Vi vill erbjuda ett hotell med ett lugnt litet soluppvärmt poolområde för skön naturnära avkoppling. Målgruppen är livsnjutande vuxna som vill äta och dricka gott – och till det lite trubadurunderhållning samt kanske en lugn stund på takterrassen vid solnedgången”, säger Mattias Richert, vd för familjeföretaget Lammet och grisen.

Skip to content