Kontakta oss

Ny satsning på våra ungdomar – mobila gården

Publicerat

Mobila gården startades för att nå ut till ungdomar som har svårt att ta sig till våra fysiska mötesplatser.

”Vi har precis startat upp med mobila gården i Kreahus i Gärdslösa där vi haft med oss besökare från Blå gården i Rälla och besökare från Gärdslösa skola. Tillfällena har fyllts av skapande, spel, lek och fika såklart. Feedbacken har varit överväldigande positiv både från besökare och även personal från Gärdslösa skola som har hört eleverna prata om verksamheten”, säger Andreas Rödlund, fritidsledare.

Till Kreahus, som håller till i IOGT-NTO:s röda träbyggnad, snett emot kyrkan i norra Gärdslösa är barn och ungdomar från årskurs 4 upp till 18 år välkomna. De har öppet för fritidsverksamhet i samarbete med mobila fritidsgården på torsdagar jämna veckor. Pyssel och hantverk är gratis. Fika och enklare mat finns till självkostnadspris. Spel, böcker och pingisbord finns.

”Det som är så fantastiskt är att besökarna från Rälla och Gärdslösa ska sammanstråla på Slottsskolan till hösten och tack vare vår verksamhet  får de chans att socialisera och lära känna varandra innan skolstarten i en trygg, positiv miljö utanför skolan. Flertalet besökare har hittills varit i mellanstadieålder men vi välkomnar ungdomar upp till 18 år”, säger Andreas Rödlund.

Kreahus är startskottet men ambitionen är att täcka upp hela kommunen och ta fritidsgården dit ungdomarna bor för att erbjuda en meningsfull fritid. Detta är ett samarbete mellan Fritidsgårdarna, Kulturskolan och Kreahus.

Skicka in förslag på logotyp

Mobila gården vill gärna ha in förslag till en logga för den mobila verksamheten.

”Vi söker därför kreativa själar mellan årskurs 4 till 18 år för att teckna eller skapa vår logga. Logotypen ska innehålla en buss, fritidsaktiviteter som exempelvis instrument, tennisracket, basketbollar, forbollar. badminton samt texten mobila gården”, säger Andreas Rödlund, fritidsledare.

Skicka ditt förslag tillmobilagarden@utb.borgholm.se

Följ oss på Instagram

Här hittar du oss på Instagram

Skip to content