Kontakta oss

Öland har Sveriges mest nöjda besökare

Publicerat

För fjärde året i rad presenteras undersökningen Resa i Sverige och Öland får fina resultat. Besökarna ger Öland högst betyg av alla de 40 destinationerna i tre kategorier. Öland har enligt svenskar på semester bäst atmosfär, levererar trevligast bemötande och är den destination som flest vill åka tillbaka till. Förutom dessa tre topplaceringar ligger Öland även bland de tre främsta i ytterligare fyra kategorier: överträffade förväntningar, den stad/plats som är tryggast och säkrast, har bäst utflyktsutbud samt erbjuder bäst sevärdheter.

Resa i Sverige är ett viktigt redskap för att få en bild av svenskarnas resvanor och de trender som blir viktiga framåt. I år visar undersökningen till exempel att hela 9 av 10 svenskar tycker att det är viktigt att resmålet uppfattas som tryggt och säkert. Över 3 av 5 uppger att de tycker att det är viktigt att tänka klimatsmart vid val av resa. En ny fråga vid årets undersökning var hur resenärerna tror att de kommer spendera sina pengar på resor, restauranger och nöjen under nästa år. 40 procent svarade att det inte är någon skillnad, men lika många svarar att de kommer spendera mindre framöver. En direkt effekt av det mer ansträngda läget för många privatekonomier.

Om undersökningen Resa i Sverige:

Undersökningen har genomförts av företaget Research One på uppdrag av SNDMO. I undersökningen tillfrågades 7345 svenskar över 18 år om resvanor och attityder.

Skip to content