Kontakta oss

Pressträff inför öppnande av det statliga servicekontoret

Publicerat 27 april 2022

Om drygt en månad öppnar det statliga servicekontoret i Stadshuset i Borgholm. Här kommer kommunens invånare och företagare kunna få information och vägledning från fyra myndigheter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.
Idag bjöd Borgholms kommun och statens servicecenter in till en presskonferens om etableringen. Regeringen beslutade den 26 maj 2021 att ge Statens servicecenter i uppdrag att öppna 28 nya servicekontor och kontoret i Borgholm är det första av dem i region öst att nu öppna.
”Servicekontoret invigs den 1 juni och öppnar för kunder den 2 juni och det är vi glada för”, säger regionchef Tobias
Lundin.
”Vi tror att många uppskattar att slippa åka in till Kalmar för att få hjälp med sina ärenden och vi vill rikta ett stort tack till Borgholms kommun som varit mycket snabbfotade och samarbetsvilliga inför vår etablering här”, säger kontorsområdeschef Per Grenerfors.
Från Borgholms kommun deltog kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic, kommunstyrelsens vice ordförande Staffan Larsson. samt kommunchef Jens Odevall.
”Vi har kämpat för det här och är glada att kontoret nu snart ska öppna. Vi ska göra allt för att ni ska trivas, ni är efterlängtade bland våra invånare”, säger Ilko Corkovic.

Skip to content