Kontakta oss

Ranking av företagsklimatet: Borgholm på en tredjeplats

Publicerat

Svenskt Näringsliv har släppt sin årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Borgholms kommun placerar sig på en tredje plats i länet.

116 företag i kommunen har svarat på enkäten och Borgholms kommun placerar sig på en tredje plats i Kalmar län, efter Mönsterås och Torsås. Våra lokala företag har fått svara på ett antal frågor om kommunen och betygsätta dem på en skala mellan 1-6. Vårt sammantagna omdöme ligger på en stabil och hög nivå över riksgenomsnittet. Vi ökar bland annat när gäller information till företagen, allmänhetens attityder och kommunens service och bemötande.

Det är roligt att få ett kvitto på att vår långsiktiga satsning tillsammans med våra företag lönar sig.

”Vi är glada för tredjeplatsen i länet och att vi fortsatt ligger över riksgenomsnittet. Det här ger oss energi för att ytterligare växla upp för att nå ett bättre företagsklimat i vår kommun. Vi är den företagstätaste kommunen i landet och den här frågan är oerhört viktig för oss. Går det bra för våra företag går det bra för kommunen”, säger Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande.

”Vi kommer att växla upp vårt handlingsprogram och våra aktiviteter för företagen. Vi vill rikta ett stort tack till alla medarbetare, näringslivsrådet och till alla våra företagare”, säger Anders Magnusson”, tillväxtchef.

”Vi kommer att fortsätta jobba stenhårt för att ytterligare förbättra företagsklimatet och villkoren för våra företagare. Vi har en bra förebild i Mönsterås som ligger i topp i Kalmar län och även i hela landet”, säger Ilko Corkovic.

Skip to content