Kontakta oss

Satsning på Fritidsbank och återbruk

Publicerat

Snart öppnar vi upp vår Fritidsbank i Borgholm. Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Idén är att främja hållbarhet, aktivitet och hälsa.

Vår fritidsbank kommer att husera på Storgatan i det som tidigare var Liljas bilhall. På Fritidsbanken kan man låna utrustning till olika sport- och fritidsaktiviteter. Alla får låna och allt är gratis! Utrustningen är begagnad, men oftast i väldigt fint skick. Lånetiden är 14 dagar och tanken är att man enkelt ska kunna prova på olika fritidsaktiviteter utan att det kostar något.

Nu efter årsskiftet kommer vi att börja samla in material till fritidsbanken och vi hoppas att så många som möjligt vill hjälpa till och skänka. Det kan vara innebandyklubbor, tennisracket eller fotbollsskor. Fritidsbanken tar tacksamt emot all utrustning och lånar ut den gratis till andra personer. Vi har en insamlingsbox utanför lokalen Liljas före detta bilhall. När vi är på plats kommer vi ta emot artiklarna på plats på Fritidsbanken.

I samma lokal kommer vi även att ha försäljning från vårt återbruk. Här kan den som är intresserad komma och köpa återvunnet byggmaterial och möbler som våra duktiga medarbetare på Arbetsmarknadsenheten renoverat. Även detta en satsning på hållbarhet och miljö. Återbruket har en insamlingsbox vid Kalleguta och Böda återvinningsstationer och här tar vi gärna emot möbler och annat som kan behöva lite extra kärlek.

På Kalleguta och Böda återvinningscentraler kommer även att finnas en insamlingsbox för Fritidsbanken.

Vi informerar på vår hemsida, Facebook samt tidningsannons så snart det är dags för öppning men om allt går enligt plan så kan vi öppna under våren och senast i sommar.

Men du kan redan nu följa Fritidsbanken och Återbruket på Facebook:

Fritidsbanken Borgholm

Återbruket Borgholm

Läs mer

Läs mer om Återbruket 

Läs mer om Fritidsbanken

Skip to content