Kontakta oss

Snart dags för niorna att göra sin prao

Publicerat

I början av höstterminen är det dags för våra niondeklassare att gå ut på prao. Åkerboskolan har sin praovecka 39 och Slottsskolan vecka 40.

Tack till alla er som tidigare har tagit emot våra elever på prao, ni gör ett mycket värdefullt arbete!

”Det är fantastiskt fint att se och höra hur väl kommunens företagare och arbetsplatser tar emot våra elever. Eleverna växer och upptäcker nya sidor hos sig själva och arbetsplatsen får chans att visa upp sin bransch för elever som så småningom ska välja inriktning på gymnasiet”, säger Anna Sköld som arbetar med kommens satsning Skola-Arbetsliv (SKAL) och som studie och yrkesvägledare på Åkerboskolan.

Ta emot en prao-elev

Om du har möjlighet att ta emot en prao-elev hoppas vi att du vill kontakta oss eller registrera dig på det digitala prao-verktyget samverka.nu.

Det är 17 elever från Åkerboskolan som gör sin prao nu i höst och cirka 75 elever från Slottsskolan. Höstens praoperiod kommer fokusera på gymnasievalet och yrken man vill lära sig mer om medan vårens prao satte fokus på en arbetsplats där man kan tänka sig sommarjobba.

Syftet med prao

Genom att ta emot en PRAO-elev får ni möjlighet att presentera er arbetsplats och ert yrkesområde för morgondagens arbetskraft och eleverna får viktig erfarenhet från arbetslivet som de har nytta av inför framtida studie- och yrkesval. Att handleda och informera våra ungdomar är en investering för framtiden.

Kontakt och frågor

Johanna Ekstrand, studie- och yrkesvägledare, Slottsskolan 0485-881 31, skicka e-post

Anna Sköld, projektansvarig skola-arbetsliv samt studie- och yrkesvägledare, Åkerboskolan, 0485-88 089, skicka e-post

Bilden: Albin Englund gjorde i våras sin prao hos Björn Hedman på Kalk i Löttorp.

 

Skip to content