Kontakta oss

Statens servicecenter invigdes

Publicerat 02 juni 2022

På onsdagen den 1 juni invigdes det statliga servicekontoret i Borgholm av bland andra civilminister Ida Karkiainen och landshövding Peter Sandwall. Torsdag, 2 juni, öppnar kontoret för allmänheten.

”Jag är glad att vara här, Öland visar sig från sin bästa sida. Att statlig service ska vara tillgänglig på många platser är en fråga som ligger mig varmt om hjärtat. En chattrobot kan inte ersätta det personliga mötet. Jag har själv uppsökt ett statligt servicecenter för att få hjälp och kontakten med kunnig personal är jätteviktig”, sa civilminister Ida Karkiainen och tackade alla som jobbat med etableringen och önskade dem som ska jobba på statens servicecenter i Borgholm stort lycka till.

”Det här är en glädjens dag. Den här reformen med service på landsbygden är helt rätt och vi har kämpat för att få ett kontor till Borgholm. Jag vill att vi ger en stor applåd till alla som jobbat med det här och gjort om ett gammalt arkiv i stadshuset till ett modernt servicekontor”, sa Ilko Corkovic och välkomnade medarbetarna på Statens servicecenter:

”Vi ska göra allt för att ni ska trivas. Ni är efterlängtade och kommer göra skillnad för många”.

På servicekontoret som öppnar i morgon, torsdag, kommer kommunens invånare och företagare få information och vägledning från fyra myndigheter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Servicehandläggare hjälper till med bland annat ärenden som rör socialförsäkringar, pensioner och skatter. Dessutom kan både arbetssökande och arbetsgivare göra spontanbesök för att få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster.

Servicekontorets öppettider är tisdagar och torsdagar 10-12.30 och 13.30-15 och det är samma ingång som till kommunens servicecenter.

Servicekontorens tjänster är efterfrågade och kontoren har cirka 2,2 miljoner besök årligen. Kontoret i Borgholm är det 122 kontoret att invigas i landet och det femte i länet. Fram till år 2023 är det planerat för 148 servicekontor i landet.

Vid invigningen medverkade även Statens servicecenters generaldirektör Åsa Lindh och landshövding Peter Sandwall. Från Försäkringskassan medverkade verksamhetsområdeschef Cornelia Englén.

På plats vid invigningen på servicekontoret fanns också Statens servicecenters regionchef Tobias Lundin, kontorsområdeschef Per Grenerfors och medarbetare.

Hoppa till innehåll