Kontakta oss

Tillsammans stoppar vi våld mot kvinnor! Evenemang med musik, fika och intressanta föreläsningar

Publicerat

Torsdag, den 25 november är det Orange day –  Internationella dagen mot mäns våld mot kvinnor.  Då bjuder vi in till till ett evenemang med fri entré på Folkets hus i Borgholm. Det bjuds på musikunderhållning, fika, mingel och intressanta föreläsningar. Elever från högstadiet serverar fika – alla intäkter går till Kvinnojouren i Kalmar!

Evenemanget är mellan klockan 18 – 20 och på plats finns Fritidsgårdarna, bibliotek, kommunens antivåldsgrupp, Svenska Kyrkan, Kulturskolan, Mentorer i våldsprevention, Kvinnojouren, Polisen och representanter från kommunledningen. Kulturskolan bjuder på musikunderhållning.

Våld mot kvinnor är en fråga som berör alla – under kvällen får vi värdefull information från bland andra Kvinnojouren om hur vi kan agera om vi misstänker att någon i vår närhet utsätts för våld. Evenemanget är en del av kampanjen ”En vecka fri från våld” som samordnas av Länsstyrelsen och ska sätta ljus på mäns våld mot kvinnor. Den 25 november är Orange Day, den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor, instiftat av FN.

Borgholms kommun uppmärksammar Orange Day även genom att låta Stadshuset oh belysning lysa i orange.

Skip to content