Kontakta oss

Välkommen på invigning av den konstnärliga utsmyckningen på Nya Åkerboskolan

Publicerat

Tid: Fredag 19 april, klockan 9.30. Vi möts vid huvudentrén.

Konstnären Caroline Möller har utsetts att göra den konstnärliga utsmyckningen av Åkerboskolan. Nu är det dags för invigning av hennes verk som nu pryder matsalen, innergården och biblioteket.

”Den nya skolan är fantastiskt fin och jag har jobbat mycket med att konsten ska passa in i stämningarna i den befintliga arkitekturen. Jag hoppas att konstverken ska bidra till trivsel men också till att barnen får inspiration till eget skapande och kreativitet, säger Caroline Möller.

Elever på skolan har varit med i arbetet med verket ”Betraktelser” som tagit plats på innergården.

”Barnen och ungdomarna ska utvecklas i den här miljön och en idé med mitt arbete med konsten på skolan är att väcka tankar om naturen och miljön och en vördnad för den. I det här verket har eleverna skrivit ner sina tankar om den öländska miljön och naturen på ett papper. Jag har kalkylerat av deras texter och tryckt dem på keramikplattor som satts upp under tak i uterummet med belysning under. Eleverna var glada att se sina texter nu när vi satta upp verket”, säger Caroline Möller.

Sedan 35 år är keramikern Caroline Möller verksam i Haget på norra Öland, på samma plats som hon tillbringade alla sin barndoms somrar. Hon har haft många uppdrag inom offentlig konst och färdigställde senast verk för en skola i Uppsala.

”Jag känner mig stolt att få göra det här jobbet på hemmaplan och jag ser fram emot att nu få visa alla som är intresserade”, säger Caroline Möller.

Vid invigningen medverkar konstnär Caroline Möller, rektor Cathrin Wiström, konstkonsult Anabelí D González och representanter från kommunledningen.

Skip to content