Kontakta oss

Vi bjuder in till öppet julfirande

Publicerat

Borgholms kommun och Svenska kyrkan norra Öland ordnar julfirande för ofrivilligt ensamma. Alla är välkomna till Stadshuset på jultallrik och lussefika på julafton mellan klockan 13 och 16.

”Det finns ett behov, många är ensamma och jag är glad att vi nu ska ordna med julfirande för våra medmänniskor. Vi vill vara en kärleksfull kommun med värme och stort hjärta”, säger Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande.

Beslutet togs i kommunstyrelsens arbetsutskott 7 december. Vi öppnar upp Tingssalen i Stadshuset för julfirande och alla är välkomna för att umgås, äta jultallrik och fika.

”Julen handlar om att öppna sitt hjärta och vi ser fram emot att ses för ett firande tillsammans”, säger Johan Engvall, tf kyrkoherde.

Välkommen att föranmäla

Föranmäl dig till Ilko Corkovic, på telefon 0485-880 20 eller Johan Engvall på telefon 0485-770 99

Fika på församlingshemmet

Ett tips från kyrkan i Borgholm är att de efter gudstjänsten som börjar klockan 10 bjuder på julfika i församlingshemmet och håller öppet tills vi öppnar julfirandet i Stadshuset klockan ett. Det behövs ingen föranmälan.

Firande i Löttorp och Byxelkrok

Julfirande för alla som känner sig ofrivilligt ensamma erbjuds även på Hela människan i Löttorp 24 december klockan 11-13. Kontaktperson där är Eva Wahlgren som nås på telefon: 073-99 98 874

I Byxelkrok bjuds det på julsmörgås och dryck på julafton klockan 11-13:30 på Norrgårdens Bygdegårdsförening anmälan till Lena Lassvall 073-06 66 394

Skip to content