Kontakta oss

Vi välkomnar Cathrin Wiström, ny rektor på Åkerboskolan

Publicerat

Hon kommer senast från en tjänst som skolledare i Stockholms stad och har en bred bakgrund inom skolvärlden. Hon har bland annat jobbat i flera år utomlands på internationella skolor. Cathrin Wiström tillträdde sin tjänst som rektor på Åkerboskolan precis innan skolavslutningen i juni och ser nu fram emot att sätta igång och lära känna alla barn och ungdomar.

”Välkomna tillbaka till en ny termin. Jag längtar efter att lära känna alla elever och vårdnadshavare och att dra igång det nya läsåret”, säger Cathrin Wiström.

Bygget av nya Åkerboskolan, kommunens största investering någonsin, är i full gång. Mycket har hänt sedan eleverna lämnade för sommarlov. Byggnaden för slöjd och hemkunskap har rivits och nästa steg med att gjuta plattan för lågstadiebyggnaden kan påbörjas nu i höst. Huvudbyggnaden och högstadiedelen ska vara klara för besiktning i december och planen är att skolan ska vara helt färdig sommaren 2023.

”Förändringens vindar blåser här nu och det är en stor fördel att ta över som rektor i den här processen och få vara med och tillsammans med personalstyrkan ta ut riktningen för skolan. Det känns jättespännande och vi längtar alla efter att flytta in och är nyfikna på att se hur den nya skolan växer fram”, säger Cathrin Wiström.

Varför valde du att flytta till Öland?

”Jag har varit sommarölänning i 30 år. Under våra år utomlands så var Öland vår fasta punkt och hemvist. Jag har varit på Öland alla säsonger och jag och min man har alltid sagt att vi ska bosätta oss här när vi blir pensionärer. Men nu kunde jag inte vänta, jag vill bo och verka här. Jag älskar verkligen Öland och Norrböda där vi bor och vår trädgård”.

Vad är det bästa med att bo och jobba på Öland?

”Det finns en så fin anda av att hjälpas åt och ta vara på de tillgångar man har och engagera sig. Förutom det så är det den vackra naturen som jag verkligen njuter av”.

Skip to content