Kontakta oss

Påsklov

Härligt med påsklov! I vår kommun finns det mycket kul att hitta på. Vad sägs till exempel om påskäventyr på Borgholms slott eller att vara med på påskrace i Löttorp eller påskparad i Borgholm? Du kanske vill ta en sväng till Trollskogen och pyssla eller bygga en fågelholk. Vi önskar ett fint lov!

Gömda drakägg på Borgholms Slott

På Borgholms Slott finns mycket att ta del av i påsk. Följ med på ett äventyr i slottets mystiska skrymslen och mörka valv i familjeaktiviteterna Jakten på drakguldet och Leta drakägg. Passa också på att uppleva de stora världshaven i slottets unika miljöer i den nyöppnade säsongsutställningen, Pristine Seas: Bringing the Ocean Back av National Geographic, som visas både inomhus och utomhus.

Läs mer på slottets hemsida

 

Påsk på Himmelsberga

På Ölands museum Himmelsberga kan du bland annat vara med på äggjakt och påskpyssel. Ta en fika i den fina miljön och titta på konst eller påskmarknad.

Läs mer på museets hemsida

 

 

Fritidsgårdarnas lovprogram

Nu är det dags för påsklov och våra fritidsgårdar har laddat med aktiviteter. Det bjuds in till lan, påsklovsresa, äggjakt och mycket mer.

Här hittar du fritidsgårdarnas program

Biomys

På bio just nu erbjuds bland annat Mavka: Skogens väktare, Godzilla X Kong och Kung Fu Panda 4.

Läs mer och boka på biografernas hemsidor:

Centrumbion i Löttorp

Folkan i Borgholm

Påskyra i Löttorp

I Löttorp erbjuds en mängd aktiviteter. På påskafton är det kärringrace klockan 14 – en joggingrunda för hela familjen där man gärna får klä ut sig till påskkärring. Starten går från torget i Löttorp och där är det också försäljning och korvgrillning mellan klockan 10-15

Läs hela programmet för Påskyra i Löttorp 

Påsk på bibblan

  •  Vi firar Pettson och Findus som fyller 40 år! Det blir pyssel, sagostund, fika och mycket annat skoj. Passar barn från 3-6 år. Borgholms bibliotek onsdag 3 april klockan 10-12.
  • Skriv- och ritworkshop med författarna och illustratörerna bakom boken Ava elden vaknar. Passar barn och ungdomar från 8-18 år. Vi bjuder på fika! Borgholms bibliotek torsdag 4 april drop in mellan 10-14
  • Pyssla med böcker! Tillverka påskpynt, girlanger och poesi av gamla böcker med Sebastian och Anna. Passar barn och ungdomar från 8-18 år. Vi bjuder på fika! Borgholms bibliotek fredag 5 april drop in 10-14.
  • Under påsklovet kan man hämta en påse med påskpyssel att göra hemma. Påsarna finns att hämta på biblioteken i Borgholm, Rälla och Löttorp under bibliotekets öppettider. Begränsat antal, först till kvarn. Borgholms, Löttorps och Rälla bibliotek, under hela påsklovet så långt lagret räcker.

Påskaktiviteter i Trollskogen

Naturum Trollskogen har laddat med aktiviteter på lovet. Här kan du  bland annat påskpyssla, vara med på en trollskogsguidning och bygga en fågelsholk.

Ta del av hela programmet

Påsk på stan i Borgholm

I Borgholm händer det mycket på lovet. På påskafton mellan klockan 10 och 16 är det fullt med aktiviteter på torget i Borgholm. Du kan bland annat vara med i äggjakten som har prisutdelning klockan 16.  Klockan 12 håller kommunstyrelsens ordförande ett vårtal och klockan 13 är det påskparad med tuff tuff-tåget. Det kommer att finnas hoppborgar på torget och det erbjuds ansiktsmålning. Klockan 15 är det godisregn!

Turista på hemmaplan

Ölands turistorganisation har samlat en rad fina tips för utflykt. Varför inte ta en tur ut och upptäcka nya favoriter på hemmaplan?

Till tipsen på Oland.se

Grilla ute

Packa ner lite korv, pinnbröd och en termos och umgås utomhus! Det finns iordningställda grillplatser bland annat här:

Lekplatsen i Löttorp, Sandviks hamn, Klintabadet, Dovreviken, Mountainebikebanan i Borgholm, Sjöstugan, yttre hamnen i Borgholm, Naturum Trollskogen och Stora Rörs hamn.

Skip to content