Kontakta oss
  • En grupp ungdomar tar en selfie med mobiltelefon.
  • En grupp ungdomar tar en selfie med mobiltelefon.

Fritidsgårdar

Publicerat 10 december 2013

Verksamheterna på fritidsgårdarna vänder sig till ungdomar mellan 12 och 18 år. Fritidsgårdarna erbjuder en plats för socialt umgänge, men också för mer strukturerade aktiviteter under ungdomarnas fritid. I Borgholms kommun finns det tre fritidsgårdar:

  • Slottsgården i Borgholm, Facebook
  • Blå gården i Rälla
  • Går’n i Löttorp Instagram

Mobil fritidsgård

Förutom våra tre fysiska fritidsgårdar finns en mobil fritidsgård. Den mobila fritidsgården är både en uppsökande verksamhet och en aktivitetsbuss. Ibland har vi popup-fritidsgård vilket betyder att vi åker till en ort i kommunen som inte har en fritidsgård. Ibland används bussen till att åka på aktiviteter med våra besökare.

Den mobila gården startades för att nå ut till ungdomar som har svårt att ta sig till våra fysiska mötesplatser. Den mobila fritidsgården är schemalagd till torsdagar jämna veckor.

Ambitionen är att ta fritidsgården dit ungdomarna bor för att erbjuda en meningsfull fritid där besökarna får prova nya aktiviteter och upplevelser. Detta är ett samarbete mellan fritidsgårdarna och kulturskolan. Följ Blå gården på Instagram för att se schema för mobila gården. ​

Hoppa till innehåll