Kontakta oss
  • En grupp ungdomar tar en selfie med mobiltelefon.

Fritidsgårdar

Publicerat 10 december 2013

Verksamheterna på fritidsgårdarna vänder sig till ungdomar mellan 12 och 18 år. Fritidsgårdarna erbjuder en plats för socialt umgänge, men också för mer strukturerade aktiviteter under ungdomarnas fritid. I Borgholms kommun finns det tre fritidsgårdar:

  • Slottsgården i Borgholm, Facebook
  • Blå gården i Rälla
  • Går’n i Löttorp Instagram

Mobil fritidsgård

Förutom våra tre fysiska fritidsgårdar finns en mobil fritidsgård, Kreahus i Gärdslösa. Den mobila gården startades för att nå ut till ungdomar som har svårt att ta sig till våra fysiska mötesplatser. Till Kreahus, som håller till i IOGT-NTO:s röda träbyggnad, snett emot kyrkan i norra Gärdslösa är barn och ungdomar från årskurs 4 upp till 18 år välkomna. De har öppet för fritidsverksamhet i samarbete med mobila fritidsgården på torsdagar jämna veckor. Pyssel och hantverk är gratis. Fika och enklare mat finns till självkostnadspris. Spel, böcker och pingisbord finns.

Kreahus är startskottet men ambitionen är att täcka upp hela kommunen och ta fritidsgården dit ungdomarna bor för att erbjuda en meningsfull fritid. Detta är ett samarbete mellan Fritidsgårdarna, Kulturskolan och Kreahus.

Hoppa till innehåll