Kontakta oss

Utflyktstips

Det finns många fantastiska ställen att besöka på Öland. Här har vi samlat några av våra favoriter!

Du hittar fler tips på Ölands turisms hemsida

Trollskogen

Trollskogen är ett naturreservat på Ölands nordligaste udde. På fina promenadstigar tar du dig fram i skogen och upplever både klapperstensstrand, torrängar, vindpinade tallar, vraket efter den strandade skonaren Swiks, månghundraåriga ekar, strandängar och gravar från järnåldern. Missa inte heller det fina Naturum vid entrén!

Ölands Museum Himmelsberga

Himmelsberga är ett museum som visar livet och miljöerna från 1700- och 1800-talet. Det är en dubbel radby, med gårdar och bostäder, där inredning och utrustning bevarats för att visa livet på den öländska landsbygden. Byn Himmelsberga är en viktig del av östra Ölands kulturlandskap. I hagarna går göingegetter, ölandshästar och linderödssvin. På odlingar och i trädgårdar växer äldre kulturväxter. Det finns även möjlighet att luncha och fika på Kaffestugan.

 

Borgholms Slott

Vi kan inte nämna våra favoriter utan att nämna vårt älskade slott, som tronar över Borgholms stad. De har spännande utställningar och aktiviteter för hela familjen.  Vandra runt i slottsgemaken och känn historiens vingslag!

Skip to content