• Ett bord på vilket det står vattenfärger och penslar.

Utskriftsdatum: 21 April 2021

Öppen förskola

28 februari 2014

Öppen förskola vänder sig i första hand till barn som inte är inskrivna i förskola och deras föräldrar eller annan vuxen som följer med barnet. Den kan också vara ett komplement till förskola och pedagogisk omsorg.

Från och med 9/2 öppnar verksamheten upp med begränsningar. För att läsa om aktuella händelser och vad som erbjuds vänligen besök Öppna förskolans Instagram eller Facebook. Det går även att ringa och mejla för information. Våra öppettider kan variera utifrån förutsättningar. 

Om Öppna förskolan

 • för barn i åldern 0-5 år i vuxet sällskap
 • en mötesplats i samhället för våra barnfamiljer
 • drop-in under våra öppettider
 • ingen föranmälan krävs
 • gratis

Öppen Förskola är en del av Familjecentralen och i dess regi anordnar vi olika Tematräffar under året.

I Borgholm finns Söderleken på Familjecentralen och i Löttorp finns Nordleken. Nordleken håller tillsvidare stängt. Nordleken kommer att få nya lokaler i samband med nybyggnationen av Åkerboskolan och verksamheten öppnar då åter. 

Välkommen till oss för att träffa andra föräldrar och barn, kanske vara kreativ i vår verkstad, umgås och ha en trevlig stund tillsammans.

Corona / Covid-19

Följ den uppdaterade informationen om Corona/covid-19 på Borgholms kommuns hemsida. Det  sker anpassningar av öppen förskolas verksamhet utifrån gällande restriktioner. Vid minsta symptom på förkylning såsom hosta, halsont, snuva m.m stannar en hemma och besöker inte verksamheten. Alla besökare ombedes tvätta händerna i samband med besök på öppna förskolan och vi håller ett betryggande avstånd till varandra i lokalen. I dagsläget får vi vara 15 personer samtidigt i lokalen, barn och vuxna inkluderade.

Vi erbjuder

Delar av nedanstående program ligger nere hösten 2020 på grund av Corona/Covid-19.

 • Vänta barn-grupp. De här tillfällena erbjuder vi er som väntar barn.
 • Familjecentralens föräldragruppsprogram. Inbjudan sker via familjecentralen. För er som ska bli föräldrar och första tiden därefter erbjuder vi föräldraträffar. Vid dessa tillfällen möts ni vid de första tillfällena av barnmorska, sedan även av barnsjuksköterska från barnhälsovården. Ni får också möjlighet att träffa förskollärare från öppna förskolan samt familjepedagog från socialtjänsten som presenterar sina uppdrag.
 •  Verksamhet som är riktad till olika åldersgrupper såsom babystund 0-1 år, ministund 8-18 månader m.m.
 • Babymassage. Kurser i babymassage hålls kontinuerligt av certifierad instruktör i öppna förskolans lokaler. Inbjudan sker via Barnhälsovården. Alla som är folkbokförda i Borgholms kommun blir erbjudna att delta i kursen en gång/familj.
 • Förskoleinformation. För dig som snart ska skola in ditt barn. Kom och ställ frågor om hur du söker plats, får man välja förskola/dagbarnvårdare och hur går inskolningen av mitt barn till?

Babymassage eller spädbarnsmassage

Babymassagen innebär för barnet en stimulering av alla sinnen. Ni har ögonkontakt, känner doft och närhet av varandra. Genom allt det här känner sig barnet tryggt och älskat.

Babymassage omfattar

 • kärleksfull beröring
 • socialt samspel
 • smärtlindring
 • kommunikation
 • glädje och mycket, mycket mer

Babystund blir Baby-öppet

Till babystunden på öppna förskolan är du som förälder välkommen tillsammans med din baby 0-1 år, tisdagar klockan 8.30-12.00. Det är en mötesplats för dig som förälder, vi utbyter tankar och erfarenheter. Klockan 10.00 gör vi en sångstund tillsammans med det lilla barnet. Från och med 17 november öppnar vi upp även eftermiddagen på tisdagen för de yngsta barnen med förälder, se mer info längre ner på sidan under öppet-tider.

Ministund

Välkomna till Ministund 8-18 månader, onsdagar 13.00-15.30

När ditt barn har ”växt ur” babystunden är det dags att gå över till Ministunden. Nu har flera av barnen blivit mer rörliga och har behov av annan stimulans. Vi avslutar dagen med en gemensam sångstund som är anpassade för dig och ditt barn.

Aktiviteter

Vissa gånger erbjuder vi till exempel fingerfärgsmålning. Vår verkstad finns alltid tillgänglig om du och vill måla eller skapa.

Hoppa till innehåll