Kontakta oss

Aktiviteter på jullovet

Publicerat 21 december 2022

Nu är det dags för jullov och i vår kommun finns många aktiviteter att välja på. Vad sägs om en skidresa, biomys eller nyårsmiddag?

Tomtesmyg i Rälla, Löttorp och Lindby

I Rälla kör du ner mittemot ICA Nära Rälla ner på Rälla Strandväg och parkerar vid bommarna för att gå tomtestigen. Nytt för i år är en titt in-installation i pumphuset  vid Rälla Skola, parkera vid Rälla skola. Här finns också en ny tomtestig i ”Magiska skogen”.
I Löttorp samlas tomtarna längs elljusspåret. För den som kommer med bil går det att parkera vid förskolan och följa cykelvägen mot idrottsplatsen.
I Lindby kör du till Lindbyboden och startar där!

Följ med fritidsgårdarna på aktiviteter

Våra fritidsgårdar har laddat upp med en mängd aktiviteter för dig som har jullov. Det bjuds bland annat på julklappsspel, nyårsfest och filmkväll med snacks. Eller varför inte följa med Slottsgården på skidresa? Varmt välkomna!

Bio

Jullov och bio passar fint ihop. På bio just nu erbjuds bland annat Avatar: The Way of Water, Håkan Bråkan och Mästerkatten 2.

Läs mer och boka på biografernas hemsidor:

Centrumbion i Löttorp

Folkan i Borgholm

Läsbingo

När läskoden är knäckt börjar egentligen den tuffa träningen, att upprätthålla läskondisen. Det gäller för såväl vuxna som barn så därför utmanar biblioteket dig på läsbingo! En bingobricka är för högläsning och en bingobricka är för barn som läser själva När ni fått fem i rad kan ni byta bingobrickan mot en bok på närmaste bibliotek Lycka till!

 

Följ med Junis på aktivitet i Löttorp

Föreningen Junis bjuder in till aktivitet i lilla hallen på Åkerboskolan i Löttorp 2 januari klockan 10-12. Det blir fokus på rörelse och lek. Alla är välkomna. Aktiviteten är gratis och passar dig mellan 6-10 år.

 

 

Premiär för nyårsdagsdopp

Följ med på nyårsdagsdopp vid Sjöstugan i Borgholm den 1 januari klockan 12.  Vi möts vid den nya permanenta bryggan, simskolebryggan, vid Sjöstugans badplats. Alla är välkomna och vi bjuder på grillad korv och kaffe. Det blir premiär för vårt nyårsdagsdopp och vi hoppas att det ska bli en tradition.

Turista på hemmaplan

Ölands turistorganisation har samlat tips på öländska vinterpärlor. Ta del av deras utflyktstips på Oland.se

Grilla ute

Packa ner lite korv, pinnbröd och en termos och umgås utomhus!

 

Lekplatser

Har ni testat alla lekplatser i kommunen? Vikingaborgen, piratskeppet Barbara, dansbågen i Södra parken eller Kotteparken i Löttorp. Ta med fika för extra mys.

Träna ute

Det finns flera utegym i kommunen – vid Mejeriviken i Borgholm, i Löttorp, Byxelkrok och vid stranden i Köpingsvik. Eller varför inte testa skateboard i aktivitetsparken eller det nya upplysta elljusspåret från Mejeriviken bort till Sjöstugan!?

Börja året med ett härligt nyårsdopp!

Välkommen att fira in det nya året med ett dopp i sundet tillsammans. Vi möts vid den nya permanenta bryggan, simskolebryggan, vid Sjöstugans badplats. Alla är välkomna och vi bjuder på grillad korv och kaffe. Det blir premiär för vårt nyårsdagsdopp och vi hoppas att det ska bli en tradition att ta avstamp in i det nya året på det här sättet.

Den nya bryggan, som invigdes i somras, gör sig fint även för vinterbad.

Arrangeras av Borgholms kommun, Cityföreningen och gruppen vinterbadarna.

Tid: Söndag 1 januari klockan 12.

Varmt välkommen alla badsugna!

Hoppa till innehåll