Kontakta oss

Lekplatser

Publicerat 28 juni 2019

Det finns gott om fina lekplatser i vår kommun. Det pågår ett stort arbete med att renovera och bygga nya lekplatser i kommunens regi.  Nyligen har de i Köpingsvik rustats upp och sedan är det dags för en på östra sidan. Du hittar information om alla parkerna och vad du kan leka med, här nedanför.

Vikingaborgen Köpingsvik

Plats: Kyrkallén vid fotbollsplanen

Lekplatsen är i form av en borg och den inbjuder till lek, rörelse och utmaningar för alla mellan ett och 14 år.

Borgen är en sammanhängande lekborg i vikingastil som anknyter till omgivande miljö och lokal historia.

Södra parken, Borgholm

Adress: Tullgatan/Markgatan, Borgholm. Här hittar du ”Yalp Sona”, en tillgänglighetsanpassad helelektronisk dansbåge som med musik inbjuder till dans, motion, lek och spel! Du kan välja mellan aerobics, monsterjakt, mattelekar och mycket mer!
Titta på Yalp Sonas olika spel och danser

Det finns även en sandfabrik, lämpligt för barn 1-5 år och gungor med kompisgunga, två musikinstrument (xylofon och trummor) samt studsmatta i markhöjd.

Lekplatsen i Rosenfors

Adress: Vetevägen, Borgholm

Lekplatsen i Rosenfors har två parallella linbanor, klätterställning, en annorlunda rutschkana  som uppskattas av äldre barn, kompisgunga samt en karusellgunga som ger extra mycket snurr!

Kotteparken, Löttorp

Adress: Sandvägen 1, Löttorp.

I Kotteparken hittar du en fartfylld linbana, klätterställningar, flera olika gungor inklusive kompisgunga och mycket annat roligt!

Allting är byggt i trä och lekplatsen smälter in fint i omgivningarna.

Tyras lekplats i Alböke

Adress: Klockare gränd, Alböke.

Här finns klätterbana, gungor och rutschkanor.

Tyra Bertilsson, 9 år, är initiativtagare till lekplatsen som byggts av Alböke bygdegård och Borgholms kommun.

John C Nelson med piratskeppet Barbara

Adress:  Bäckmanska parken, Borgholm

Amerikanarna John Clifford Nelson och Barbara Lunde är svenskättlingar som arbetade för att stärka banden mellan Borgholm och Rockford. John C Nelson, med ursprung på norra Öland, kallades ”den svenske kungen av Rockford”.  För att hedra minnet av John C Nelson har “The Swedish Historical Society of Rockford Illinois” donerat pengar till lekplatsen, som därför uppkallats efter honom. Lekskeppet har döpts efter Barbara.

Hoppa till innehåll