• Pristagare Ölandsglöd 2018: Malin Johansson och Åsa Byström

Utskriftsdatum: 31 July 2021

Ölandsglöd

27 januari 2021

Har du en eldsjäl i din närhet? Nu har du chansen att skicka in ditt förslag till vem eller vilka som ska få utmärkelsen Ölandsglöd.

Utmärkelsen ska främja och uppmärksamma personer eller projekt som har bidragit till en positiv anda för att leva, bo, verka och besöka Öland.

Söndagen den 14 mars 2021 är sista dagen att lämna in ditt förslag med en motivering. Priset kan delas ut till person, grupp, organisation, förening eller företag i Borgholms kommun eller i nära anknytning till kommunen eller Öland. Välkommen att nominera den eller de du tycker ska få årets Ölandsglöd via vår e-tjänst som du hittar längre ner här på sidan.

Priset planeras att delas ut under årets Ölandsgala på Strand Hotell den 4 september och vinnaren får 10 000 kronor.

Utmärkelsen Ölandsglöd delades ut första gången av Borgholms kommun 2018. De första pristagarna blev Malin Johansson och Åsa Byström som prisades för sitt engagemang som ledare och för sitt brinnande intresse för gymnastik, motion och styrka på norra Öland. Efter det har priset delats ut till Berne Gustavsson för hans initiativ till evenemanget Totalförsvar Öland i Stora Rör. I fjol tog Gun-Britt Sundin, ledare i Borgholms Scouterna, hem utmärkelsen för sitt mångåriga engagemang i scouterna.

Pristagare 2018

Malin Johansson och Åsa Byström som prisades för sitt engagemang som ledare och för sitt brinnande intresse för gymnastik, motion och styrka på norra Öland.

Pristagare 2019

Berne Gustavsson prisades för sitt engagemang och initiativ till evenemanget Totalförsvar Öland i Stora Rör.

Pristagare 2020

Gun-Britt Sundin, ledare i Borgholms Scouterna, tog hem utmärkelsen för sitt mångåriga engagemang i scouterna.

Hoppa till innehåll