Kontakta oss

Ölandsglöd

Publicerat 27 januari 2021

Har du en eldsjäl i din närhet? Nu har du chansen att skicka in ditt förslag till vem eller vilka som ska få utmärkelsen Ölandsglöd.

Utmärkelsen ska främja och uppmärksamma personer eller projekt som har bidragit till en positiv anda för att leva, bo, verka och besöka Öland.

Fredag 3 mars 2023 är sista dagen att lämna in ditt förslag, med en motivering. Priset kan delas ut till person, grupp, organisation, förening eller företag i Borgholms kommun eller i nära anknytning till kommunen eller Öland. Välkommen att nominera den eller de du tycker ska få årets Ölandsglöd via vår e-tjänst som du hittar längre ner här på sidan.

Priset kommer att delas ut på VIDA Konsthall den 25 mars och vinnaren får 10 000 kronor.

Utmärkelsen Ölandsglöd delades ut första gången av Borgholms kommun 2018. De första pristagarna blev Malin Johansson och Åsa Byström som prisades för sitt engagemang som ledare och för sitt brinnande intresse för gymnastik, motion och styrka på norra Öland. Efter det har priset delats ut till Berne Gustavsson för hans initiativ till evenemanget Totalförsvar Öland i Stora Rör och året efter tog Gun-Britt Sundin, ledare i Borgholms Scouterna, hem utmärkelsen för sitt mångåriga engagemang i scouterna. 2021  gick priset till Ulf Olsson för hans stora engagemang i bland annat Motordagen Öland. Ifjol gick priset till Karin Fredriksson för hennes stora engagemang bland annat i kören Corus Mixtus och med föreningen Omtanken och Demensföreningen.

Pristagare 2022

Karin Fredriksson tog emot priset för sitt stora engagemang bland annat i kören Corus Mixtus och med föreningen Omtanken och Demensföreningen.

Pristagare 2021

Ulf Olsson, tog hem priset för sitt stora engagemang i bland annat Motordagen Öland, hjulmarknad på Borgholms torg, entusiastfordonsutställningen på Solliden och Allsång på torget, fick priset Ölandsglöd.

Pristagare 2020

Gun-Britt Sundin, ledare i Borgholms Scouterna, tog hem utmärkelsen för sitt mångåriga engagemang i scouterna.

Pristagare 2019

Berne Gustavsson prisades för sitt engagemang och initiativ till evenemanget Totalförsvar Öland i Stora Rör.

Pristagare 2018

Malin Johansson och Åsa Byström som prisades för sitt engagemang som ledare och för sitt brinnande intresse för gymnastik, motion och styrka på norra Öland.

Hoppa till innehåll