Kontakta oss

Ölandsglöd

Har du en eldsjäl i din närhet? Nu har du chansen att skicka in ditt förslag till vem eller vilka som ska få utmärkelsen Ölandsglöd.

Utmärkelsen ska främja och uppmärksamma personer eller projekt som har bidragit till en positiv anda för att leva, bo, verka och besöka Öland.

Söndag 21 mars 2024 är sista dagen att lämna in ditt förslag, med en motivering. Priset kan delas ut till person, grupp, organisation, förening eller företag i Borgholms kommun eller i nära anknytning till kommunen eller Öland. Välkommen att nominera den eller de du tycker ska få årets Ölandsglöd via vår e-tjänst som du hittar längre ner här på sidan.

Priset kommer delas ut på Strand Hotell och vinnaren får 10 000 kronor.

Pristagare 2023

Kenneth Sunesson i Borgholm är anställd av Cityföreningen och Framtid Borgholm och är spindeln i nätet för en rad evenemang.

Pristagare 2022

Karin Fredriksson tog emot priset för sitt stora engagemang bland annat i kören Corus Mixtus och med föreningen Omtanken och Demensföreningen.

Pristagare 2021

Ulf Olsson, tog hem priset för sitt stora engagemang i bland annat Motordagen Öland, hjulmarknad på Borgholms torg, entusiastfordonsutställningen på Solliden och Allsång på torget, fick priset Ölandsglöd.

Pristagare 2020

Gun-Britt Sundin, ledare i Borgholms Scouterna, tog hem utmärkelsen för sitt mångåriga engagemang i scouterna.

Pristagare 2019

Berne Gustavsson prisades för sitt engagemang och initiativ till evenemanget Totalförsvar Öland i Stora Rör.

Pristagare 2018

Malin Johansson och Åsa Byström som prisades för sitt engagemang som ledare och för sitt brinnande intresse för gymnastik, motion och styrka på norra Öland.

Skip to content