Bibliotek i Borgholms kommun

Välkommen till våra bibliotek i Löttorp, Borgholm, Rälla och Runsten!

På biblioteken finns mycket att upptäcka. Du kan låna böcker, tidskrifter, musik, tv-spel och mycket annat. Genom vårt digitala e-bibliotek kan du ladda hem e-böcker och e-ljudböcker. Biblioteket erbjuder även en tjänst, Cineasterna, där du kan strömma film helt gratis.  Varje termin erbjuds dessutom ett fullmatat program med evenemang för både stora och små. Välkomna!

Biblioteken har en egen webbplats

På bibliotekets hemsida kan du söka, reservera och låna böcker samt mycket annat. Allt du behöver är att vara inskriven låntagare.
Här finns även kontakt till alla bibliotek i kommunen.

Läs mer på bibliotekens egen hemsida.

Bibliotekens inriktning

På huvudbiblioteket i Borgholm och filialen i Löttorp kan du läsa dagstidningar och tidskrifter, låna böcker, tv-spel, musik, ljudböcker, talböcker och DVD. Här finns en stor samling med litteratur om Öland. Du kan även studera och släktforska här, använda bibliotekets datorer, koppla upp din dator, scanna, faxa och kopiera.

Huvudbiblioteket i Borgholm har tilläggstjänsten meröppet, som du ansöker för i informationsdisken på något av våra bibliotek. Meröppet innebär att du som meröppet-låntagare får tillgång till biblioteket utöver de bemannande öppettiderna. När biblioteket är meröppet kan du låna och återlämna medier i självbetjäningsautomaten.
Läs mer på bibliotekets egen hemsida om tilläggstjänsten meröppet.

De mindre filialbiblioteken i Rälla och Runsten har begränsad service och är mer inriktade på utlån av olika medier. Men alla medier i hela bibliotekssystemet går att reservera och hämta där det passar dig som låntagare bäst. I vår information kan du ställa frågor om det mesta!

Bibliotekens avgifter vid försenade lån och förkomna böcker och medier

Avgifter 2022

Biblioteksverksamhetens taxor och föreningsservice
Påminnelseavgift för försenade böcker (Tas inte ut av barn och ungdomar mellan 6 och 18 år) 30 kronor/påminnelse
Ersättning för förstörda / förkomna medier
Vuxenböcker 250 kronor
Barnböcker 150 kronor
Tidskrifter 50 kronor
CD-skiva 160 kronor
Film & musik på DVD, TV-spel, CD-romspel Inköpspris
Gäller inte helt nya media, rariteter eller multimedia – vilka ersätts med annat belopp som fastställs av biblioteket