Bibliotek i Borgholms kommun

Välkommen till Borgholms bibliotek! Borgholms bibliotek månar om personlig service med hög tillgänglighet. Med medierna i fokus vill locka till läsning, kreativitet och kunskapande över generationsgränserna.

Borgholms bibliotek omfattar huvudbiblioteket i Borgholm samt filialerna i Runsten, Rälla och i Löttorp. Alla medier i hela bibliotekssystemet går att reservera och hämta där det passar dig som låntagare bäst. I vår informationsdisk kan du ställa frågor om det mesta!

Meröppet

Meröppet är tillgängligt på biblioteken i Borgholm, Rälla och i Löttorp. Med meröppet kan du som meröppetlåntagare använda  biblioteket även när vi i personalen gått hem. När biblioteket är meröppet kan du låna och återlämna medier i självbetjäningsautomaterna.

Läs mer om meröppet och hur du skaffar det här 

Mycket att göra på biblioteket

På bibliotekets hemsida kan du söka, reservera och låna böcker samt mycket annat. Allt du behöver är att vara inskriven låntagare hos oss.

Borgholms bibliotek erbjuder litteratur på flera språk, i olika format och på olika nivåer. För dig som har svårt att läsa finns flera alternativ, exempelvis talböcker, lättlästa böcker och böcker med stor stil. Genom vårt digitala e-bibliotek kan du även ladda hem e-böcker och e-ljudböcker.

Biblioteket har en stor samling med litteratur om Öland. På huvudbiblioteket i Borgholm och i Löttorp finns möjligheten att släktforska och använda bibliotekets datorer, koppla upp din egen dator mot det fria gästnätet, scanna, kopiera och skriva ut dokument.

Våra lokaler bjuder, bland mycket annat, in till stilla tidningsläsning, studier vi datorer, föreningsmöten och strosande bland hyllor. Utöver böcker har vi även fullmatade program, för stora och små, som erbjuds löpande över året. Hjärtligt välkomna till våra bibliotek!

Bibliotekens avgifter vid försenade lån och förkomna böcker och medier

Avgifter 2024

Biblioteksverksamhetens taxor och föreningsservice
Påminnelseavgift för försenade böcker (Tas inte ut av barn och ungdomar mellan 6 och 18 år) 30 kronor/påminnelse
Ersättning för förstörda / förkomna medier
Vuxenböcker 250 kronor
Barnböcker 150 kronor
Tidskrifter 50 kronor
CD-skiva 160 kronor
Film & musik på DVD, TV-spel, CD-romspel Inköpspris
Gäller inte helt nya media, rariteter eller multimedia – vilka ersätts med annat belopp som fastställs av biblioteket