Kontakta oss

Aktiviteter för seniorer

Publicerat 09 januari 2020

Det finns mycket att göra för den som vill aktivera sig, umgås och ha roligt i Borgholms kommun!

Här presenterar vi aktiviteter som Borgholms kommuns folkhälsoråd för seniorer är med och arrangerar samt tips på andra arrangemang för dig som senior. Har ni fler tips på aktiviteter får ni gärna tipsa oss. Kontakt hittar du längst ned på sidan.

Aktiviteter i Borgholm, Köpingsvik och på östra sidan

Seniorträffar på Folkets hus

Varje onsdag klockan 14 är alla pensionärer välkomna till Folkets hus där det arrangeras olika aktiviteter. Vi fikar tillsammans, spelar kort och vi fokuserar på olika ämnen att ta upp vid varje träff.

Aktiviteten arrangeras av PRO och SPF men du behöver inte vara medlem i någon pensionärsorganisation för att vara med. Fika kostar 20 kronor. Ingen föranmälan.

Musik och bingo på Soldalen

Varje måndag klockan 10.30 bjuds det in till musik, bingo och andra aktiviteter. Arrangör är Ebbe Björklund och han nås på telefon: 072-698 30 66

Runstens väv

Runstens väv möts i Runstens bygdegård på måndagar och onsdagar mellan klockan 13-16. Kontakta Ann-Christine Johansson för mer information på telefon: 070-8195778

Ekbacka volontärerna

Ekbacka volentärerna är ett gäng eldsjälar som tar med omsorgstagare på promenad varje tisdag. Om du är intresserad av att följa med är du välkommen att kontakta Leif Ehnemark 0706-98 09 68

SPF Seniorer Borgholm och PRO Borgholm

Följ med på utflykter, föreläsningar och annat kul med SPF Seniorer Borgholm eller PRO Borgholm

Aktiviteter på norra Öland

Träffar i Byxelkrok

Första måndagen i månaden anordnas träffar med föreningen Tillsammans inte ensam. Här bjuds på fika och aktiviteter för dig som är 70 plus och i ett ensamhushåll från Sandvik och norr ut på Öland.

Träffarna hålls klockan 13-15 i Cirkelhuset i Löttorp, Sankt Olofs Kapell i Byxelkrok och i hembygdsföreningens lokal i Böda.

Anmäl ditt intresse i förhand till Karin Borgvall på telefon: 072- 399 10 95.

Träffarna är en del i ett nationellt projekt för att minska ensamhet bland seniorer och SPF samordnar träffarna men du behöver inte vara med i en pensionärsorganisation för att vara med.

Häng med på promenad

Följ med och promenera tillsammans i Löttorp – samling vid Löttorps bygdegård. Ett bra tillfälle att ses och röra på sig. Vi möts onsdagar klockan 10.30 utanför Löttorps bygdegård. Ingen föranmälan behövs och aktiviteten är gratis. Välkomna!

Vävstuga i Löttorp

Vävstugan i Löttorp är ett glatt gäng som möts varje vecka för att väva, fika och umgås. Kontakta Karin Andersson för mer information. Hon nås på telefon: 073-7647440

På gång hos SPF Seniorerna Nordöland eller PRO norra Öland

SPF Seniorerna Nordöland har många aktiviteter på gång med bland annat pubkvällar,  föreläsningar och utflykter.

Aktiviteter hos Svenska kyrkan norra Öland

Svenska kyrkan norra Öland erbjuder aktiviteter med allt från café till linedance och hundpromenader.

Besök våra träffpunkter för pensionärer

Välkommen att besöka någon av våra träffpunkter i Rälla, Borgholm eller Löttorp. Här kan ni ses och äta lunch, umgås och det anordnas olika aktiviteter.

Hoppa till innehåll