Val till Europaparlamentet 2024

9 juni är det val till Europaparlamentet. Du kan välja att rösta i din ordinarie vallokal på valdagen eller förtidsrösta. Vilken som är just din vallokal står på ditt röstkort.

Röstmottagare i vallokal

Vi söker fler röstmottagare till valdagen. Vill du tjänstgöra som röstmottagare i en vallokal och medverka till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert?

Rösta i vallokal – ta med legitimation!

Vallokalerna är öppna mellan 08.00 och 21.00 under valdagen. I vallokalen finns valkuvert och valsedlar. För att rösta måste du kunna legitimera dig och det är även en fördel om du har röstkortet med dig. Har du ingen id-handling kan du låta någon du känner gå i god för dig, men då måste den personen kunna visa sin id-handling.

Här kan du se kommunens vallokaler

Här kan du se kommunens förtidsröstningslokaler

Förtidsrösta – ta med både legitimation och röstkort!

Om du inte har möjlighet att rösta på valdagen i din ordinarie vallokal kan du förtidsrösta. Det kan du göra på vilket röstmottagningsställe som helst i hela landet. Förtidsröstningen pågår under tiden 22 maj–9 juni. För att förtidsrösta måste du ha med dig ditt röstkort och din id-handling. Om du saknar röstkort efter 21 maj kan du kontakta valnämndens kansli.