Utskriftsdatum: 18 April 2021

Starta en ny livsmedelsverksamhet

06 juli 2017

När du startar en ny livsmedelsverksamhet finns det en hel del saker att tänka på, som exempelvis registrering hos miljö- och byggnadsnämnden, rutiner att gå igenom. Det kan krävas bygglov eller andra tillstånd. Vi rekommenderar att du tittar igenom Checklista för att starta livsmedelsverksamhet och Företagsguiden, som du hittar längst ner på sidan.

Har du ytterligare frågor om livsmedelsverksamhet? Kontakta gärna en handläggare via servicecenter, numret hittar du längst ner på sidan.

En del att tänka på innan start!

Du måste registrera din livsmedelsverksamhet hos kommunen senast två veckor innan du startar din verksamhet.

Du behöver se till att lokalerna är lämpliga för din verksamhet. Läs om olika råd för lokalen i dokumentet Livsmedelslokaler här nedan.

Informationsbladet ”Du ansvarar för dina kosttillskott” riktar sig till dig som tillverkar eller säljer kosttillskott.

Det är även en del avgifter förknippade med att starta en livsmedelsverksamhet.

Hoppa till innehåll