Kontakta oss
  • Tre män i ett möte
  • Tre män i ett möte

Rådgivning och stöd – starta eget

Är du på väg att starta eget eller funderar du på att flytta ditt företag till Öland?

När du har bestämt dig för att starta eget eller utveckla din företagsidé eller ditt företag kan det uppstå frågor. Vi på Borgholms kommun finns här för att hjälpa till med information,  kontakter och svar. Det kan gälla olika kommunala frågor eller handla om vad andra myndigheter och tjänster kan bidra med i processen.

Det finns en rad olika organisationer som arbetar med att hjälpa till i processen kring att starta och utveckla företag. För att underlätta för dig har vi samlat länkar till några av dessa, med en kort beskrivning av deras uppdrag.

Almi Företagspartner

Har som mål att fler innovativa idéer kommersialiseras framgångsrikt, att fler livskraftiga företag startas och utvecklas och att fler företag ökar sin konkurrenskraft och tillväxt. Almi Företagspartner erbjuder finansiering och rådgivning.

Coompanion

Coompanion är expert på kooperativt företagande och arbetar på uppdrag av Tillväxtverket. De har ett brett kontaktnät bland myndigheter och finansiärer. Vill ni starta företag tillsammans med andra kan Coompanion hjälpa till med att analysera behov och marknader, vässa er företagsidé, söka finansiering och skapa mervärden genom samverkan med andra personer eller företag.
Coompanion hjälper även till vid start av en förening.

Kalmar Science Park

Kalmar Science Park ger stöd till dig som är ny eller blivande företagare och arbetar tillsammans med dig under en längre tid. Fokus är att du ska kunna utvecklas med ditt företagande och ditt företag växa på sikt.

Kalmarsund Promotion

Kalmarsund Promotion ska erbjuda affärsnätverk, där olika branscher och organisationer möts för att under trivsamma former knyta nya affärskontakter. De driver också NyföretagarCentrum.

NyföretagarCentrum

För att kunna ge dig den bästa rådgivningen inför din företagsstart samarbetar kommunen med Nyföretagarcentrum. De har kostnadsfria informationsträffar för att ge dig en inblick i hur det är att vara företagare.

Region Kalmar

Regionen ger stöd till enskilda företag och till regionala utvecklingsprojekt. Syftet är att stimulera till en hållbar utveckling och tillväxt i hela länet.

Verksamt

På Verksamt samlar myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag kan ha nytta av.

Skip to content