Kontakta oss
  • Tre män i ett möte
  • Tre män i ett möte

Rådgivning och stöd – starta eget

Publicerat 10 december 2013

Är du på väg att starta eget eller funderar du på att flytta ditt företag till Öland? När man har bestämt sig för att starta eget eller utveckla företaget uppstår ofta frågor. Borgholms kommun kan bistå med information och kontakter för att hjälpa dig att få svar . Det kan gälla olika kommunala frågor eller handla om vad andra myndigheter och organ kan hjälpa till med.

Det finns flera olika organisationer som arbetar med att hjälpa privatpersoner att starta och utveckla företag. För att underlätta har vi samlat länkar till ett urval av dessa, med en kort beskrivning av vad varje organisation arbetar med.

Almi Företagspartner

Har som mål att fler innovativa idéer kommersialiseras framgångsrikt, att fler livskraftiga företag startas och utvecklas och att fler företag ökar sin konkurrenskraft och tillväxt. Almi Företagspartner erbjuder finansiering och rådgivning.

Coompanion

Coompanion är expert på kooperativt företagande och arbetar på uppdrag av Tillväxtverket. De har ett brett kontaktnät bland myndigheter och finansiärer. Vill ni starta företag tillsammans med andra kan Coompanion hjälpa till med att analysera behov och marknader, vässa er företagsidé, söka finansiering och skapa mervärden genom samverkan med andra personer eller företag.
Coompanion hjälper även till vid start av en förening.

Kalmar Science Park

Kalmar Science Park ger stöd till dig som är ny eller blivande företagare och arbetar tillsammans med dig under en längre tid. Fokus är att du ska kunna utvecklas med ditt företagande och ditt företag växa på sikt.

Kalmarsund Promotion

Kalmarsund Promotion ska erbjuda affärsnätverk, där olika branscher och organisationer möts för att under trivsamma former knyta nya affärskontakter. Kalmarsund Promotion driver också NyföretagarCentrum.

NyföretagarCentrum

För att kunna ge dig den bästa rådgivningen inför din företagsstart samarbetar kommunen med Nyföretagarcentrum. De har kostnadsfria informationsträffar för att ge dig en inblick i hur det är att vara företagare.

Region Kalmar

Regionen ger stöd till enskilda företag och till regionala utvecklingsprojekt. Syftet är att stimulera till en hållbar utveckling och tillväxt i hela länet.

Verksamt

På Verksamt samlar myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag kan ha nytta av.

Hoppa till innehåll