Kontakta oss

Praktik och arbetsträning

Praktik

Borgholms kommun erbjuder samarbeten med högskole- och universitetsstudenter, praktikplatser för högstadie- och gymnasieelever samt för personer som står långt från arbetsmarknaden.

Du som elev får, genom praktiken, lära känna kommunen och se vilken viktig verksamhet vi bedriver och vilken stor bredd på yrken vi har. Förhoppningsvis väcker vi ditt intresse för något yrkesområde och kan inspirera dig till ett framtida studie- och yrkesval.

Bland de elever som hittills praktiserat hos oss är det många som reflekterat över att det ”inte alls var som de trott, utan mycket bättre!”.

Praktik via arbetsmarknadspolitisk åtgärd

Det kan finnas möjlighet att via Arbetsförmedlingen eller SFI-undervisning göra praktik hos oss. Det kan handla om arbetspraktik, prova-på-plats eller språkpraktik.

För universitets- och högskolestudenter

På Borgholms kommun är vi intresserade av att samarbeta med dig som student och skapa en relation redan under studietiden.

För dig som studerar på universitet och högskola har Borgholms kommun möjlighet att erbjuda:

  • Anställning som studentmedarbetare
  • Verksamhetsförlagd praktik
  • Examens- och projektarbete

Denna möjlighet ger dig som student chans att knyta kontakter och få in en fot på arbetsmarknaden samt en bra inblick i vår verksamhet. Samtidigt får vi ta del av din kompetens, vilket är värdefullt för oss.

Studentmedarbetare

Genom din anställning hos oss får du ett kvalificerat extrajobb som är relevant och ger värdefull arbetslivserfarenhet i förhållande till din utbildning. Du ökar förståelsen för teorin samtidigt som du knyter kontakter och får in en fot på marknaden. Du får tillgång till en mentor som hjälper och stöttar dig i din utveckling. Anställningen får uppgå till i genomsnitt högst  15 timmar per vecka och du hittar alla lediga studentjobb bland våra lediga tjänster.

Verksamhetsförlagd praktik, VFU

Läser du en utbildning med verksamhetsförlagd praktik? Borgholms kommun erbjuder verksamhetsförlagd praktik till dig som studerar till lärare, socionom, sjuksköterska eller distriktsjuksköterska.

Examens- och projektarbete

Vill du skriva ett examens- eller projektarbete? Vi söker engagerade studenter som vill göra skillnad. För dig som studerar innebär examens- och projektarbete en möjlighet att utreda ett faktiskt problem där resultatet kan komma till nytta. Hos oss kan dina studier få ett verkligt sammanhang. Vi skriver ett praktikavtal med dig, där förutsättningarna klargörs.

Skip to content