Utskriftsdatum: 24 January 2021

Möt våra medarbetare

Här berättar några av våra medarbetare vad de tycker om med sitt jobb och vad som är bäst med Öland! Här ser du också lite av den bredd av arbeten som finns i vår kommun. Är det någonting som lockar dig är du välkommen att söka dig till oss!

Arbetsledare Martin Ottosson

”Jag har jobbat i Borgholms kommun sedan 2006. Jag kom tillbaka till arbetsmarknadsenheten i mars i år, innan dess var jag tio år som handledare på daglig verksamhet. I jobbet som arbetsledare har jag hand om skötsel av kommunens bilar, snickeri och transporter. Det bästa med med jobbet är mötet med alla människor och att den ena ena dagen inte är den andra lik!”  

”Det bästa med Öland är hur lätt det är att trivas här”.

Med på bilden är också Mathias Lindahl, som jobbar med bilvård, transport och naturvård. På bilden levererar de ved.

Omsorgspersonal Safa Hazouri

”Jag har jobbat i hemtjänsten i cirka fyra år och jag tycker det är jätteroligt att träffa olika människor varje dag och hjälpa dem! Det är mycket glädje och skratt i mitt jobb. Samarbetet med kollegorna är också fint, det  känns som man är en familj. Man lär sig också nya grejer varje dag”.

”Det bästa med Öland är naturen och människorna”.

Kart- och mätingenjör Adam Månsson

”Jag jobbar som kart- och mätningsingenjör och har varit här i snart två år.

Det roligaste med mitt jobb är variationen! Mitt arbete innebär att utföra arbeten både ute och inne. Arbetet är även mycket motiverande, då vi ser att kommunens kartunderlag ständigt förbättras tack vare kart- och mätarbetet. Det är även roligt att mötas av glada kunder som beställer kartprodukter av oss”.

”Det bästa med Öland är absolut närheten till havet”!

Kock Helen Bergman

”Jag har jobbat i över 26 år i kommunens kök och sedan 2014 som kock i Rälla skola. Det bästa med mitt jobb är att  jag både får laga mat, baka och ha nöjda matgäster varje dag! Vi har god sammanhållning och alla känner varandra här på skolan. Att få ha daglig kontakt med våra matgäster – barnen – är jättekul! Det bästa med Öland är lugnet och naturen runt oss med skog och hav.”

På bilden förbereder Helen och hennes kollega Birger kycklingsoppa Thai, som ska serveras med nybakt bröd.

Rektor Göran Eliasson

”Jag är nu inne på mitt femte år som rektor vid Slottsskolan i Borgholm, ett roligt och omväxlande arbete. Det bästa med jobbet är att få stå i ytterdörren på morgonen och hälsa nästan 300 elever välkomna till en ny dag vid Slottsskolan. Det bästa med Öland är, förutom all kompetent personal och alla engagerade elever, ett favoritställe i Ramsnäs på nordvästra Öland. Minst en gång varje sommar har vi övernattat i vindskyddet där och sett solen gå ner över Blå Jungfrun”.