Kontakta oss

Möt våra medarbetare

Publicerat 06 oktober 2020

Här berättar några av våra medarbetare vad de tycker om med sitt jobb och vad som är bäst med Öland! Här ser du också lite av den bredd av arbeten som finns i vår kommun. Är det någonting som lockar dig är du välkommen att söka dig till oss!

Anna Björnsson, chef i äldreomsorgen

”Jag ville ha en ny utmaning”, berättar Anna Björnsson, som tillträdde tjänsten som enhetschef på Åkerbohemmet i början på oktober i år.

Anna känner att hon blivit väl mottagen och att hoppas på ett nära samarbete med övriga chefer och med sin arbetsgrupp. Det känns spännande att komma in i de nya arbetsuppgifterna och blir en del av den så viktiga verksamheten – med fantastiska och engagerade medarbetare.

”En annan utmaning var såklart att flytta från Stockholm, där jag har bott i hela mitt liv, till lugnet på norra Öland”, fortsätter Anna.

Men det har gått förvånansvärt fort att vänja sig vid den nya tillvaron, tycker hon och berättar att hon redan nu kan bli lite chockad av tempot i Stockholm, när hon reser tillbaka dit för att träffa familj och vänner.

”Jag bara älskar naturen här! Varje morgon när jag kör till jobbet njuter jag av att det är så vacker sträcka. Och varje eftermiddag när jag åker hem funderar jag igenom vad som har varit bra under dagen och vad jag vill ta med mig. Det är en ynnest att slippa stress och trängsel och att resan istället blir ett tillfälle för reflektion och eftertanke medan blicken får vila i de vackra omgivningarna på norra Öland.”

Jenny Tisell Törnqvist, lärare

Jag jobbar som lärare på fritidshemmet på Gärdslösa skola

Jag har glädjen att få träffa och arbeta tillsammans med barnen både under och efter skoldagens slut samt lovdagar. För mig är det en mycket fin förmån att få vara tillsammans med alla fantastiska barn, att få stödja och stimulera barnen i deras lärande och även få ta del av deras utveckling. Det allra bästa med mitt jobb är alla relationer som skapas, leken och det skapande arbetet med barnen.

Det är verkligen ett fantastiskt roligt jobb jag har. Utvecklande, lärorikt och där en viktig förutsättning för allt detta är att det även finns ett fint lagarbete med mycket bra kollegor på hela skolan.

Det jag uppskattar mest med att få bo på Öland är naturen och dess variation. Även närheten till vatten, oavsett var du befinner dig på ön. En tjusning med Öland är också allt liv och rörelse sommartid och lugnet som sänker sig över ön vintertid.

På så vis har Öland allt under året!

Mandy Jak, aktivitetssamordnare

Som aktivitetssamordnare  jobbar jag för en meningsfull vardag för alla äldre som bor på serviceboenden i Borgholms kommun.

Det bästa med mitt jobb är att jag verkligen känner att jobbet är meningsfullt. Vi får så många positiva kommentarer från både personal, omsorgstagare och anhöriga. Jag tycker att det är väldigt bra av Borgholms kommun att satsa på individanpassad sysselsättning för våra äldre!

Vi blev kära i Öland efter vårt första besök här och bestämde oss för att flytta hit. Det var för sex år sedan och jag tror inte den kärleken kommer att gå över…​

Jag kan nästan bli lite avundsjuk på de äldre som växte upp här och hade förmånen att bo här hela sitt liv… Vad jag älskar att lyssna på deras berättelser om hur det var att leva på Öland, som barn, och som ungdom!

Slottschef Tommy Josefsson

”Jag är ny slottschef sedan den 7 juni i år.  Det bästa med min tjänst är att jag får jobba i en inspirerande miljö och samtidigt inom skiftande verksamhetsområden. Allt från historia till konserter samt intressanta evenemang, utställningar och aktiviteter för barn!

Det bästa med att jobba på Öland är att möta alla besökare och att få vara en del av den positiva bild många har av Öland, dess natur och platser.”

Lotta Magnusson, gata-park

”Jag jobbar på gata-park den här sommaren och sköter sommarplanteringarna i parkerna och krukorna på gatorna. Jag är utbildad trädgårdsmästare och har mitt eget företag, men det har varit roligt att få arbeta i kommunen och kunna göra lite extra för stadens blommor! Jag har ansträngt mig extra mycket i Societetsparken vid piratskeppet Barbara. Det är ju våra finaste parker i Borgholm och där folk gärna sitter ner; då hinner de titta på och njuta av det vackra gröna. Det bästa med Öland är att det är fint att få bo i en levande landsbygd, allt finns ju här och det händer nåt året om!”

Ameer Hussein, vårdbiträde

Ameer Hussein jobbar som vårdbidträde i hemtjänsten i Löttorp och studerar samtidigt till undersköterska.

”Jag tycker om att hjälpa de äldre och blir glad av att se deras tacksamhet – det är det bästa. Det är fint att få sätta guldkant på vardagen för våra äldre.

Det bästa med Öland är den vackra naturen och friska luften. Det är mycket liv och rörelse på norra Öland på sommaren, då är det kul att lära känna nya människor. Men det finns mycket att hitta på året runt!”

Josefin Unger, kock

Josefin Unger har jobbat som kock i storkök sedan cirka fyra år och även innan dess i restaurang. ”Jag har jobbat både i servering och kök och kan ju säga att det är lite skillnad på kvantiteter och hur man kryddar upp en köttfärssås på 300 liter istället för en liten rödvinssås!

”Det roligaste med mitt jobb är att verkligen få göra det jag gillar och tycker att jag är bra på, det gör att man älskar att gå till jobbet varje dag! Men det bästa av allt är kollegorna jag har, vi tokskrattar hur många gånger som helst varje dag! Det tycker jag är så himla viktigt – att få jobba och ha underbart kul samtidigt, det gör vår arbetsmiljö fantastisk. Här uppe i Löttorp är vi verkligen ett glatt och skojigt gäng som jobbar 365 dagar om året och lagar mat både till barn och äldre.”

Det bästa med Öland är havet. Eftersom jag är från Stockholms skärgård och uppvuxen precis vid vattnet, så skulle jag aldrig kunna klara mig utan det, plus att det känns jättebra att mina barn får växa upp som jag vid havet och i en trygg och härlig miljö som i Borgholms stad. Vi bor mitt i stan och ändå är det så nära överallt till havet, det är underbart.”

Hoppa till innehåll