Utskriftsdatum: 24 July 2021

Möt våra medarbetare

06 oktober 2020

Här berättar några av våra medarbetare vad de tycker om med sitt jobb och vad som är bäst med Öland! Här ser du också lite av den bredd av arbeten som finns i vår kommun. Är det någonting som lockar dig är du välkommen att söka dig till oss!

Förskollärare Åsa Jonasson

Jag är lågstadielärare på Viktoriaskolan i Borgholm. I år har jag en förskoleklass. Det är mitt sjätte år i Borgholm. Det bästa med mitt jobb är alla fantastiska barn jag får träffa varje dag! Att ha förmånen att få följa dem under några år och se deras utveckling. Trots att skolan kanske är ganska inrutad, så är ändå varje dag olika! Det bästa med Öland är naturen. Jag älskar det öppna landskapet som är så präglat av jordbruket. Härliga alvar och fantastiska sjöängar!

.

Två män plockar ved från ett släp

Arbetsledare Martin Ottosson

”Jag har jobbat i Borgholms kommun sedan 2006. Jag kom tillbaka till arbetsmarknadsenheten i mars i år, innan dess var jag tio år som handledare på daglig verksamhet. I jobbet som arbetsledare har jag hand om skötsel av kommunens bilar, snickeri och transporter. Det bästa med med jobbet är mötet med alla människor och att den ena ena dagen inte är den andra lik!”  

”Det bästa med Öland är hur lätt det är att trivas här”.

Med på bilden är också Mathias Lindahl, som jobbar med bilvård, transport och naturvård. På bilden levererar de ved.

Omsorgspersonal Safa Hazouri

”Jag har jobbat i hemtjänsten i cirka fyra år och jag tycker det är jätteroligt att träffa olika människor varje dag och hjälpa dem! Det är mycket glädje och skratt i mitt jobb. Samarbetet med kollegorna är också fint, det  känns som man är en familj. Man lär sig också nya grejer varje dag”.

”Det bästa med Öland är naturen och människorna”.

Kart- och mätingenjör Adam står med utrustning vid sin bil

Kart- och mätingenjör Adam Månsson

”Jag jobbar som kart- och mätningsingenjör och har varit här i snart två år.

Det roligaste med mitt jobb är variationen! Mitt arbete innebär att utföra arbeten både ute och inne. Arbetet är även mycket motiverande, då vi ser att kommunens kartunderlag ständigt förbättras tack vare kart- och mätarbetet. Det är även roligt att mötas av glada kunder som beställer kartprodukter av oss”.

”Det bästa med Öland är absolut närheten till havet”!

Två kockar i köket som lagar mat

Kock Helen Bergman

”Jag har jobbat i över 26 år i kommunens kök och sedan 2014 som kock i Rälla skola. Det bästa med mitt jobb är att  jag både får laga mat, baka och ha nöjda matgäster varje dag! Vi har god sammanhållning och alla känner varandra här på skolan. Att få ha daglig kontakt med våra matgäster – barnen – är jättekul! Det bästa med Öland är lugnet och naturen runt oss med skog och hav.”

På bilden förbereder Helen och hennes kollega Birger kycklingsoppa Thai, som ska serveras med nybakt bröd.

Hoppa till innehåll