Kontakta oss

Möt våra medarbetare

Publicerat 06 oktober 2020

Här berättar några av våra medarbetare vad de tycker om med sitt jobb och vad som är bäst med Öland! Här ser du också lite av den bredd av arbeten som finns i vår kommun. Är det någonting som lockar dig är du välkommen att söka dig till oss!

David Nyberg, byggnadsinspektör

Jag heter David Nyberg och jag arbetar som byggnadsinspektör i Borgholms kommun. Den största fördelen med jobbet som byggnadsinspektör är att vi får följa med på hela resan från bygglovsansökan till färdigt projekt och att vi får chansen att träffa många härliga människor när vi är ute på besök. Med tanke på att jag har bakgrund som snickare är ju så klart drömmen att få bygga sitt eget hus på Öland och få bo nära havet.

Cissi Johansson, HR-chef

”Jag jobbar som HR-chef i Borgholms kommun sedan 1 juni 2023, vilket innebär att jag är övergripande ansvarig för alla HR/Personalfrågor i organisationen. HR är en viktig stödfunktion och vi jobbar med bland annat chefsstöd, ledarskap, medarbetarskap, kompetensförsörjning, arbetsmiljö, arbetsrätt och löner.

Det har varit fantastiskt att få komma in i den här organisationen och jag har blivit väldigt väl omhändertagen!

Jag har jobbat med HR-frågor i över 20 år men ändå lär jag mig nya saker varje dag! Jag har inte jobbat i en kommun tidigare och jag är ödmjuk inför min nya utmaning men hoppas att min tidigare erfarenhet kan bidra till att utveckla Borgholms kommun som arbetsgivare.

Jag och min man har länge haft en dröm om att en dag flytta till Öland så det känns än så länge lite overkligt att jag nu bor här. Öland är en fantastisk plats med sin vackra natur, havet precis intill, och glada och trevliga människor”.

Lotta Magnusson, gata-park

”Jag jobbar på gata-park och sommartid sköter jag sommarplanteringarna i parkerna och krukorna på gatorna. Jag är utbildad trädgårdsmästare och tycker nu att det är roligt att kunna göra lite extra för stadens invånare och besökare! Jag har ansträngt mig extra mycket i Societetsparken samt vid piratskeppet Barbara i Bäckmanska parken. Det är ju våra finaste parker i Borgholm och där folk gärna sitter ner; då hinner de titta på och njuta av det vackra gröna. Det bästa med Öland är att det är fint att få bo i en levande landsbygd, allt finns ju här och det händer nåt året om!”

Omid Robbin Hamdard, äldreomsorgen

”Jag började som semestervikarie men är nu fast anställd. Jag älskar att jobba med att ta hand om äldre och känna att jag är viktig i deras liv. Jag tänker ofta på hur jag själv skulle vilja ha det när jag blir äldre. Det bästa med Öland är den vackra miljön. Bara ett par minuter efter jobbet kan jag bada vid sandstranden i Köpingsvik på sommaren.”

Jessika Gustavsson, socialsekreterare

”Jag heter Jessika Gustavsson och jobbar på socialtjänsten inom IFO på avdelningen Barn och familj. Jag är socialsekreterare och utreder barn och ungas behov och erbjuder stöd och hjälp i form av olika insatser. Som socialsekreterare kan man jobba inom en mängd olika lagrum men mina främsta lagrum är SoL (socialtjänstlagen) och LVU (lagen om vård av unga). Mitt jobb går ut på lite olika arbetsuppgifter, allt från mottagningsenheten där vi tar emot ansökningar och orosanmälaningar, till utredningsarbetet där vi utreder och kartlägger familjens behov. Min tjänst går också ut på att sträva efter god samverkan med våra samverkanspartners inom skola, polis, hälso-och sjukvård, och många fler.

Det bästa med mitt jobb är att det alltid varierar från dag till dag. Jag kan tycka att jag försöker planera min dag men slutar alltid någon helt annanstans! Det kan innebära snabba svängar och att man måsta agera i det akuta men då finns alltid mina fantastiska kollegor där och stöttar. Våra ledord i min arbetsgrupp är att man aldrig bär ensam och att vi bär tillsammans”.

Hans Johannesson, hamnchef

Jag har semestrat på Öland sedan barnsben och jag och min fru Britt flyttade hit från Växjö permanent 2005 efter att ha varit sommarölänningar sedan 1999. Jag har ett förflutet inom bygg- och transportnäringen och är numera hamnchef med fokus på drift, underhåll och renoveringar av våra sju hamnar samt diverse andra byggprojekt, som permanenta badbryggor med mera.

Det bästa med att jobba i Borgholms kommun är förmånen att få arbeta med fantastiska kollegor, medarbetare och alla väldigt drivna entreprenörer och näringsidkare! Och såklart att få njuta av de långa varma sensomrarna.

Abeba Tesfay Hallin, vårdbiträde

”Jag heter Abeba, men kallas för Abby. Jag jobbar som vårdbiträde på Ekbacka 2, jag tycker om mitt jobb och man blir glad av att jobba tillsammans med våra äldre. Vi har en mycket bra arbetsgrupp och vi trivs tillsammans!

Det bästa med Borgholm är att det är lugnt större delen av året. Man behöver inte stressa, allt finns i ens närhet; jobb, skola, affärer med mera.”

Skip to content