Utskriftsdatum: 20 October 2021

Energi- och klimatrådgivning

10 december 2013

Hos energi- och klimatrådgivningen får du råd och tips om allt som handlar om energi och klimat.

Rådgivningen finansieras av Energimyndigheten. Den är kostnadsfri och opartisk och bedrivs i samverkan mellan de fem kommunerna Mörbylånga, Mönsterås, Högsby, Vimmerby  och Hultsfred.
För att komma i kontakt med energi- och klimatrådgivaren kan du ringa, e-posta eller komma på besök. Kontakta Energi- och klimatrådgivaren för att boka tid för besök. Energirådgivaren är placerad i Mönsterås.

Här får du svar på frågor om allt som rör energi och klimat:

  • Här får du oberoende förslag och kan diskutera dina energifrågor. Det kan röra sig om allt från val av lampa till val av energikälla för ditt hus. Ingen fråga är för liten eller för stor.
  • Målet är att informera och på sikt skapa en hållbar och resurseffektiv energianvändning i kommunen. Det omfattar inte bara hushåll utan även företag och föreningar.
  • Vi besöker gärna din förening eller ditt företag för att hjälpa till med grunderna för en energianalys och åtgärdsförslag. T
  • Förutom att vi vill minska energianvändningen vill vi också minska utsläppet av växthusgaser och därmed minska klimatpåverkan. Därför jobbar vi även med transportfrågor där kommunen vill uppmuntra användandet av fordon som drivs med förnyelsebara drivmedel som biogas och el.

Steget till en hållbar energiutveckling är långt men inte omöjligt, ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Hoppa till innehåll