Kontakta oss

Från Hollywood till Borgholm: ”Öland är en otrolig plats att bo på”

”Bonnpojken” Jens Karlsson från Borgholm gjorde karriär i Hollywood och jobbade med kändisar som Jennifer Lopez, Calvin Klein och Notorious B.I.G. Men lugnet, tryggheten och energin på Öland lockade honom tillbaka. Nu bor han i Borgholm med sin familj och driver sitt företag från Öland. ”Borgholm och Öland har förändrats otroligt mycket det senaste decenniet, energin och initiativen som tas här nu är imponerande”, säger Jens Karlsson.

Hans karriär kantas av spännande historier om möten med världsstjärnor och stora film-, reklam- och musikproduktioner. Direkt efter skoltiden nådde ryktet om hans digitala verk över Atlanten och en dag ringde tv-jätten Sony Pictures.

”De ville köpa min grafik till ett science fiction-projekt. Tre månader senare satt jag som Art Director på en reklambyrå i New York och jobbade med att lansera den första musikvideon för Jennifer Lopez”, berättar Jens Karlsson.

Jobben avlöste varandra och han gjorde bland annat rapstjärnorna Notorious B.I.G och Puff Daddy’s första hemsidor.

”Allt kändes otroligt nytt att som liten bonnpojk komma till storstan”, säger Jens Karlsson.

Av en slump träffade han designern Calvin Klein på en nattklubb och han blev en sedan en av Jens Karlssons största kunder. Jobbresan gick vidare till ett kontor på Rodeo Drive, mitt i smeten bland alla kändisar. Tillsammans med två vänner startade han reklambyrån Your Majesty.

”Allt rasslade iväg och plötsligt hade vi kontor i New York, London, Amsterdam, Stockholm, Sao Paolo och 300 anstallda. Vi jobbade bland annat med att bygga om hela Netflix grafiska identitet”, berättar Jens Karlsson.

2020 köpte Jens Karlsson hus i Borgholm.

”Vi bestämde att livet ska få en nystart, ett lugn, nära natur och där barnen kan vara trygga”, berättar Jens Karlsson.

Vad är det bästa med att bo på Öland?

”Att hälsa på alla jag möter och att de hälsar tillbaka med ett leende”.

Vad skulle du säga till den som funderar på att flytta hit?

”Öland är en otrolig plats att bo på med så mycket mer tillgängligt än många tror. Det finns en mängd aktiviteter för barn och familj, ett blomstrande krogliv, en välskött stadskärna med trevligt folk. Och inte minst natur och hav som alltid är närvarande.

Klicka in för fler personporträtt

 
Familjen Hiort lämnade Stockholm för Öland och stortrivs.... Läs mer →
I vår serie Nya ölänningar får du lära känna nyinflyttade på ön.... Läs mer →
"Närhet till djur och natur men också kontrasten mellan den aktiva sommaren och lugnet på vintern är det bästa".... Läs mer →
Sommarölänningen Annika Eriksson berättar om livet på ön. ... Läs mer →
Skip to content