Kontakta oss
  • Lovis Moreau i sin trädgård
  • Lovis Moreau i sin trädgård

”Varför inte bo där man vill vara när man är ledig?”

Möt våra öländska återvändare – Lovis Moreau trivs med livet på ön: ”Varför inte bo där man vill vara när man är ledig?”

Efter 10 år i storstaden flyttade Lovis Moreau tillbaka hem till ön.

”Det är lugnt, vackert och så skönt att slippa stressen i stan”, säger hon.

Hon växte upp på landet på Öland och flyttade efter gymnasiet till Göteborg för universitetsstudier.

”På klassiskt tonårsvis längtade jag bort och universitetet var en plats som passade mig. Men under hela studietiden var jag mycket i min farmors hus på Öland och jag stannade längre och längre perioder. En dag kände jag att det var dags att ’klippa sig och skaffa ett jobb’ och varför inte bo där man vill vara när man är ledig?” säger Lovis Moreau.

Hon bestämde sig för att utbilda sig till bygglovshandläggare och har nu en fast anställning. Hon bor sedan fem år tillbaka i Strandtorp utanför Borgholm.

”Beslutet att flytta till Öland har jag aldrig ångrat. Jag har sju minuter till jobbet men är på landet med havet, Alvaret och skogen på promenadavstånd”, säger Lovis Moreau.

Vad är det bästa med att bo på Öland?

”Det är alltid snyggt och vackert här – även en grå dag i november – och omgivning och insida hänger ihop. Det är skönt att slippa stressen i stan och det är ett lättare liv. Det är sällan man ser någon som springer eller har bråttom på Öland. Många i min ålder flyttar också hit för en trygg uppväxt för sina barn”, säger Lovis Moreau.

Trädgård, husrenovering, konserter, katterna Audio och Lux, promenader och en sväng till Kallbadhuset i Borgholm är några av hennes favoriter
”Jag förundras över hur stort socialt liv jag fått sedan jag flyttade tillbaka med både gamla och nya vänner. Här blir det att man umgås mer hemma hos varandra, vilket jag gillar. Vänner som bor på andra orter vill också gärna hälsa på när man bor på Öland så man behöver aldrig känna sig ensam – utan tvärtom”, säger Lovis Moreau.

LOVIS BÄSTA ÖLANDSTIPS:

”Kallbadhuset i Borgholm. Perfekt för ett lunchdopp på sommaren och ett trevligt sätt att umgås med bastu och bad på vinterhalvåret”

Vill du också flytta hit?

Vi kan hjälpa dig med både information och inspiration om kommunen som plats att bo och leva. Varmt välkommen att kontakta vår inflyttarlots Magdalena Widell på telefon 0485-88 702 eller mejla magdalena.widell@borgholm.se

 
Familjen Hiort lämnade Stockholm för Öland och stortrivs.... Läs mer →
”Bonnpojken” Jens Karlsson gjorde karriär i Hollywood men lugnet, tryggheten och energin på Öland lockade honom t... Läs mer →
"Närhet till djur och natur men också kontrasten mellan den aktiva sommaren och lugnet på vintern är det bästa".... Läs mer →
”Det är full fart och mycket att välja på. Barnen går på fot­boll, simskola och jujutsu".... Läs mer →
Skip to content