Kontakta oss

Annika Eriksson: ”Öland är min plats på jorden” 

Välkomna kära sommarölänningar!

Nu i vår återvänder många av våra sommarölänningar. Ett kärt återseende som betyder mycket för Öland och är en viktig del i att vi kan ha det utbud och den service som vi har året runt. En av sommarölänningarna som nu är tillbaka är Annika Eriksson, vi träffar henne vid badbryggan vid Sjöstugan i Borgholm.
”Öland är min plats på jorden”, säger hon och det lyser om henne efter att hon har tagit första doppet för i år.

Vad betyder Öland för dig?

”När jag kommer över Ölandsbron känner jag mig hemma. Mitt hus på Öland betyder mycket mer för mig än lägenheten i Stockholm. Det är en härlig småstadskänsla i Borgholm, man värnar och bryr sig verkligen om varandra och jag känner mig trygg här”, säger, Annika Eriksson.

Hon har sedan hon var liten alltid kommit tillbaka till Öland, flera gånger om året. Från barnsben, i tonåren och sedan med sin kärlek som tyvärr har gått bort. Nu, som pensionär, stannar hon på ön från påsk till skördefest.

”Jag älskar naturen och det öppna landskapet, det ger en behaglig känsla för mig. Jag badar varje dag och cyklar upp till slottet och ner genom Slottsskogen längs strandvägen. Det är kul att det är så många kultur- och nöjesevenemang på Öland och Borgholm har ett stort utbud med fin shopping, massor av restauranger, bra läkarstation och tandläkare”.

Annika Eriksson tycker också om att se sig om på ön.

”Det är härligt att barnen och goda vänner gärna vill hälsa på och att då får visa dem runt. Vi kör ofta norrut till raukarna i Byrum längs kustvägen från Äleklinta. Jag blir stolt över att det här är min ö och att jag hittar och kan visa allt det här fina”, säger Annika Eriksson.

Välkommen till livet på ön du också! Många gör verklighet av sin dröm att ta steget och bo på Öland året runt.

Fakta:

”Sommarölänning” är ett unikt begrepp, utan motsvarighet för andra semesterorter i Sverige. Våra sommarölänningar är ofta djupt rotade på ön och gemensamt för alla verkar vara att de har sitt hjärta här. Kändisar som Alexander Skarsgård och Molly Sandén talar varmt om sina barndomssomrar på Öland. 

Klicka in för fler personporträtt

 
Familjen Hiort lämnade Stockholm för Öland och stortrivs.... Läs mer →
I vår serie Nya ölänningar får du lära känna nyinflyttade på ön.... Läs mer →
”Bonnpojken” Jens Karlsson gjorde karriär i Hollywood men lugnet, tryggheten och energin på Öland lockade honom t... Läs mer →
"Närhet till djur och natur men också kontrasten mellan den aktiva sommaren och lugnet på vintern är det bästa".... Läs mer →
Skip to content