Kontakta oss

Fjärrvärme

Publicerat 22 juni 2020

Fjärrvärme är ett smart, populärt och miljöanpassat alternativ för att värma upp bostäder, lokaler eller skolor. Istället för att var och en har sin egen uppvärmning levereras fjärrvärmen från en central anläggning som med avancerade metoder och kvalificerad personal kan drivas med många olika bränslen. Ca 60% av all fjärrvärme är värme som annars skulle gått förlorad. Fjärrvärme luktar inte, bullrar inte och ger ett behagligt inomhusklimat.

Fjärrvärme är den ledande uppvärmningsformen i Sverige idag och det mest bekymmersfria sättet att värma upp en villa, lägenhet eller fastighet. Värmen transporteras genom rör i marken och du behöver inte bry dig om oljebrännare eller tankbesiktningar. Fjärrvärmen förbättrar också luften samtidigt som den gör det möjligt att utnyttja spillvärme som annars skulle gått förlorad till luft.

Verksamheten i Borgholms kommun erbjuder fjärrvärme till fastighetsägare i Löttorp och Borgholm från en panncentral i Löttorp och en i Borgholm. I verksamheten ingår ansvar för underhåll och drift av anläggningarna och kulvertsystemen. Värmen produceras med biobränsle från Öland och Småland.

Här kan du  läsa mer om fjärrvärme i Borgholms kommun:

Skip to content