Kontakta oss

Aktiva idrottsfamiljen Park bytte Stockholm mot Öland: ”Det är en sådan frihet här”

Familjen Park tar emot hemma på sin veranda i Borgholm. Syrenerna blommar och andra växter som tidigare husägare planterat kommer upp och överraskar på tomten.

”Det är spännande att se vad som kommer upp nu till sommaren”, säger mamma Camilla Park.

Äldsta sonen Ludwig kommer hem från skolan som ligger 50 meter hemifrån och så är hela familjen samlad. I vintras lämnade de Stockholm för Öland.

Hur kom det sig att det blev just Öland?

”Vi har semestrat här de senaste 15 åren och alltid längtat tillbaka. De senaste tre somrarna campade vi på Borgholms camping precis intill Padelhallen och på Arenan träffade vi flera familjer som vi började umgås med. Vi kom in allt mer i livet här och började drömma om att flytta hit”, berättar Camilla Park.

Camilla och Mattias Park har på somrarna hjälpt till i bistron och cafét i padelhallen i Borgholm och ifjol fick Mattias erbjudande om att driva Padel Arena året runt.

”Vi hade sagt att dyker möjligheten upp så tar vi den och nu kom den och vi stortrivs här hela familjen”, säger Camilla Park.

”Vi flyttade hit den 8 december så vi hann fira julen här. Vi har ett stort hus så vi fick plats med många nära och kära. Huset som är byggt på 30 -talet ska vi verkligen ta hand om med hjärtat, lovar pappa Mattias Park.

Vad är det bästa med att bo på Öland?

”Det är en sådan frihet här. Man kan gå och cykla var man vill och det känns tryggt. Man är inte orolig att det ska hända något”, säger Ludwig Park och lillebror Filip håller med:

”Det är nära till allt – kompisar och fotbollsplan”, säger Filip Park.

”Det var så skönt när vi bott här ett par veckor så sa Ludwig just så om att det är en sådan frihet här och det är så jag känner också. Man kan släppa barnen på ett annat sätt och vi är utomhus mycket mer här. Ludwig fyller 13 år nu så hade vi bott kvar i Stockholm hade det varit dags att börja låta honom åka tunnelbana själv och så. Varken jag eller Mattias är uppvuxna i stan och vuxit upp med det själva så det känns skönt att slippa det”, säger Camilla Park och fortsätter:

”De är en annan livskvalitet här. Man har närmare till allt och lättare att umgås med andra familjer. Sedan är det ett annat ljus här som ger lugn. Det säger våra vänner som hälsar på också”.

Camilla Park distansarbetar på Allmänna Arvsfonden och vill engagera sig mer ideellt inom idrotten och Mattias Park jobbar med att utveckla verksamheten på Padel Arena. Här spenderar familjen också mycket tid tillsammans.

”Vi vill att det ska kännas familjärt och vi vill locka personer i alla åldrar. Det blir en mötesplats där man kan idrotta men också slå sig ner i cafét och bistron. Vi har också konferenslokaler och kontor och börjar få snurr på uthyrningen av dem, säger Mattias Park.

På sommaren kommer barnens mormor och hennes man och bor på campingen intill Padelhallen.

”Det är lyx både för oss och barnen att har dem nära hela sommaren”, säger Mattias Park.

Hur är utbudet för barnfamiljer i Borgholm?

”Vi är en aktiv idrottsfamilj och här finns allt vi kan önska med padel skatepark, utegym, badhus, fotbollsplaner, tennisplaner, bordtennis och innebandy. Även närheten till Kalmar HC som killarna spelar hockey för. Det är bra för familjelivet att det finns alla de här möjligheterna och här behöver man inte stå i kö för att vara med och som förälder är man alltid välkommen att vara med och stötta kring träningarna och det skapar närhet med barnen och deras aktiviteter”, säger Camilla Park.

Familjen förälskade sig direkt i den öländska vintern.

”Vi flyttade hit mitt i vintern och då fick vi uppleva att åka skridskor på Alvaret och det var helt magiskt. Vi var ett bra gäng som spelade hockey på isrinken i Borgholm också. Många samlades för att spela matcher på isarna runt om hela ön och det var väldigt charmigt”, säger Mattias Park.

Skip to content