Kontakta oss

Borgholm tryggaste kommunen i mätning

Publicerat 11 november 2021

Borgholm är den kommun i polisregion syd där invånarna känner sig tryggast enligt polisens årliga trygghetsmätning.

Polisens årliga trygghetsmätning genomfördes under hösten 2021. Borgholms kommun ligger i topp när hela trygghetsmätningen summeras, invånarna upplever sig tryggast i hela polisregion syd. Vi har samma fina resultat för tredje året rad vilket även innebär att vi rankas som en av de tryggaste kommunerna i hela landet.

”Det är glädjande att våra medborgare upplever en så stor trygghet. Vi lutar oss inte tillbaka utan fortsätter att satsa på trygghetsfrågor som vi vet betyder oerhört mycket för våra medborgare. Att vi de senaste tre åren rankats som den tryggaste kommunen i hela landet betyder mycket även för inflyttning och företagsetablering”, säger Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande.

”Trygghet är en allt viktigare faktor när man i framtiden väljer bostadsort. Vi jobbar med attraktiva områden för nya bostäder och vi är otroligt glada att Borgholms kommun återigen är den tryggaste kommunen i mätningen”, säger Anders Magnusson, tillväxtchef.

58 kommuner deltog i trygghetsmätningen i Polisregion syd och 600 enkäter skickades ut i Borgholms kommun. 300 personer i Borgholms tätort fick svara på enkäten och 300 utanför tätorten.

Svarsfrekvensen var hög, 76 procent, vilket var den hösta svarsfrekvensen i region syd och det stärker även resultatet. I mätningen ligger vi på 0,91 på skalan där 0 är tryggast och 6 är minst trygg. Vi ligger på samma låga nivå som de senaste tre åren vilket också gör att Borgholms kommun kan sticka ut hakan som en av de tryggaste kommunerna i hela landet.

”Vi vill ge en stor eloge till Polisens arbete och deras närvaro i vår kommun. Vi har ett bra samarbete och det betyder mycket. Vi har även startat Brottsförebyggande rådet där vi samlar olika kompetenser för att tillsammans arbeta med att stärka tryggheten”, säger Ilko Corkovic.

Trygghetsmätningen kommer nu att analyseras ordentligt och ska ligga till grund för fortsatta prioriteringar när det gäller satsningar på trygghet.

Hoppa till innehåll